Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Милиардери дариха половината си богатство

отпечатай новината

19.09.2012 11:00 | Видян 2004 пъти

Милиардери дариха половината си богатство

Единадесет милиардери се включиха в списъка на онези, които по призива на основателя на „Майкрософт“ Бил Гейтс и на  финансиста Уорън Бъфет, се съгласиха да дарят половината от богатството си за благотворителност, предаде Франс прес. С това милиардерите, последвали примера на Гейтс и Бъфет, стават общо 92-ма.

Сред „новодошлите в клуба“ са генералният директор на интернет-гиганта „Нетфликс“ Рийд Хастингс, съоснователят на „Интел“ Гордън Мур и Чарлз Бронфман – бивш президент на производителя на спиртни напитки „Сийграм“.

През юни 2010 г. двамата най-богати тогава американци Гейтс и Бъфет обявиха, че смятат да се опитат да убедят събратята си милионери и милиардери да дарят, като самите тях, половината от състоянието си за благотворителни каузи.

Към групата на дарителите впоследствие се присъединиха основателят на телевизия Си Ен Ен Тед Търнър, кметът на Ню Йорк и създател на агенция за финансова информация Майкъл Блумбърг, кинорежисьорът Джордж Лукас и съоснователят на „Оракъл“ Лари Елисън, припомня АФП.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !