Защо викингите са изпилявали зъбите си

В хода на историята хората са променяли телата си по...

В културата съм франзцузин, в живота...

Роже Вадим е френски режисьор от руски произход,...

Горан Брегович подпали "Арена Армеец"

отпечатай новината

30.11.2012 09:45 | Видян 2456 пъти

Горан Брегович подпали

Горан Брегович подпали балканските страсти в препълнената зала "Арена Армеец". Близо два часа в четвъртък вечерта българските фенове на родения в Босна музикант пяха, танцуваха и скачаха заедно с него. Проливният дъжд не спря почитателите на Брегович в София и макар че мнозина от тях едвам се добраха до залата мокри до кости, настроението им бързо се подобри, когато чуха първото изпълнение на Горан Брегович, пише Всеки ден.

"Мистерията на българските гласове" подобаващо подгря публиката със своята програма, а малко след 20 часа на сцената се качиха Брегович и музикантите от неговия "Оркестър за сватби и погребения".

Кръстникът на балканската музика бе заложил предимно на познати и любими хитове от своите стари албуми, както и на филмовата музика от "Ъндърграунд" и "Аризонска мечта". Брегович изпълни и песни от новия си албум "Алкохол", който е разделен на две части -"Шльокавица" и "Шампанско за циганите"

Почитателите на сръбския музикант се раздадоха докрай заедно с него, когато той и неговият оркестър изсвириха "Месечина", "Едерлези", "Бубамара" и "Калашников". Публиката толкова бе екзалтирана, че Брегович три пъти бе викан на бис и два пъти изпълни "Калашников".

Единственото разочарование за българските фенове на големия музикант бе, че той предпочете да общува с тях на английски вместо на сръбски. "Говори си на сръбски", подканяха го почитателите му, но Брегович не откликна на искането им. Въпреки това публиката си тръгна от залата доволна, а преди това го дари с бурни овации. Аплодисменти заслужиха и българските певици сестрите Людмила и Даниела Радкови, пише още Всеки ден.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !