Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Първaта площадка за свободна разходка на кучета отвори врати в сърцето на София

отпечатай новината

02.12.2012 13:03 | Видян 1246 пъти

Първaта площадка за свободна разходка на кучета отвори врати в сърцето на София

Княжеската градина, разположената в сърцето на София, стана дом на първата по рода си обособена зона за свободно разхождане на кучета, спонсорирана от Pedigree. Независимо от дъждoвното време, на новата тренировъчна площадка, която е разположена в близост до националния стадион „Васил Левски”, на ъгъла на ул. „Ген. Гурко” и бул. „Евлоги и Христо Георгиеви, се събраха повече от стотина граждани и техните любимции.  Тя ще служи изцяло на кучетата, под мотото на Pedigree „В името на кучето.”, а достъпът до нея ще е свободен денонощно за всички кучета и техните собственици, които искат да разходят свободно любимците си или да ги обучават.
Тази инициатива е в съответствие и с усилията на местните власти по отношение на отговорното отглеждане на кучета и по този повод бе открита официално от г-н Елен Герджиков, председател на  Столичен Общински Съвет, заедно с  г-жа Вергиния Стоянова, кмет на район "Средец"; г-жа Румяна Граховска, зам.-кмет на район „Средец” и  г-жа Джема Грозданова, народен представител.
За да демонстрират възможностите за дерсиране на кучета на площадката, специално за откриването й се включиха тренери и техните възпитаници от „Аджилити Клуб Булгария”, един от най-добрите клубове за тренировка на кучета в София, както и училище за кучета „Послушен”.  Те демонстирираха на всички присъстващи, как биха могли да използват специално проектираните съоръжения за обучения, които са монтирани  в два отделни сектора на зоната: за кучета от дребни породи за кучета от средни и едри породи.
“Ние, в Марс България, работим в посока да направим света по-добро и сигурно място за нашите домашни любимци, което е и глобалната визия на компанията ни. Тази инициатива е част от стремежа да споделим познанията и опита ни в грижата за домашния любимец. Зоната за свободно разхождане предоставя на собствениците на кучета условия и информация за отговорно отглеждане, а на самите кучета - удобства и забавление. Надяваме се, тази зона да стане любимо място за обучение и общуване и да има възможности за създаване на още такива,”каза Ива Христова – Директор на Марс България”.
В деня на официалното си откриване зоната за свободно разхождане предложи много забавления за кучетата и техните стопани, като повече от 30 желаещи се  записаха и за участие в съзтезанията със своите любимци, които бяха разделени в 2 групи за напреднали и аматьори. На финала бяха излъчени победители за 1-во, 2-ро и 3-то място, а всички останали присъстващи също получиха различни вкусни награди. Имаше победители от различни възрасти и породи, като най-малките двама съзтезатели бяха специално отличени, ведно със своите любимци. По време на откриването имаше и зони за безплатна консултация на домашните любимци с ветеринар, който ще бъде на същото място и следващия уикенд, отново безплатно.
Домашните любимци носят много ползи за техните собственици и обществото. Те могат да насърчат социалните контакти, да подобрят здравето на стопаните си и да бъдат добра компания. Резултатите от много изследвания показват, че при възрастни хора, живеещи в блокове и страдащи от лека хипертония, вероятността от кризи намалява при наличието на куче. Като част от грижата за кучета, Pedigree поощрява отговорното отглеждане на домашни любимци, а зоната за свободно разхождане на кучета в София има за цел да осигури едно сигурно и приятно място за общуване, разходки и тренировки.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !