Расист: Цветелина Грахич изригна...

Бившата певица на „Ку-ку бенд“ изрази публично и остро...

Райна шашна феновете си със снимки от...

Певицата Райна наистина не може да се спре на едно...

Дебела и самотна е най-богатата жена в света

отпечатай новината

25.12.2012 10:30 | Видян 8230 пъти

Дебела и самотна е най-богатата жена в света

"Богатите също плачат" е префектната сериална формула, която носеше като название един популярен мексикански сериал от зората на демокрацията. Понякога пословицата, че щастието не е в парите, а в големия им брой не е истина. Достатъчно е да видим живия пример за това – австралийката Джина Райнхарт.

Един от подвизите на Нейно Величество английската кралица Елизабет II в нейната доста напреднала възраст беше посещение на другия край на света. Въпреки че се управлява като република, Австралия формално е част от Британската империя. По време на въпросната визита симпатичната баба присъства на частно парти в Пърт – перлата на западното крайбрежие на страната – континент. Тя е приветствана от една толкова пълна, че направо си е дебела жена. Принц Филип, съпругът на кралицата и херцог на Единбург, е възмутен от прекалено активната настъпателност на австралийката. Даже ѝ прави една от своите типични язвителни забележки, защото според него шапката ѝ е толкова голяма, че "може да нарани някого". Потомъкът на Батембергския род, който за малко е управлявал и България не знае с кого си има работа. Пък и честно казано, хич не го вълнува, че е нагрубил самата Джина Райнхарт: най-богатата жена в целия свят.

Да, именно възпълната австралийка е детронирала на трона на парите предишната баровка №1 – сенилната французойка Лилиан Бетанкур. Която пък, от сво страна, преди това беше отнела палмата на първенството на съпругата на Филип – крарица Елизабет. Навремето именно владетелката на Великобритания беше смятана за най-богатата жена в света с имане от легендарни диаманти, корони и огърлици и някои от най-ексклузивните недвижи собствености в света.   

Парите не миришат не само според популярната формула на успеха в бизнеса, но и в случая на закръглената Джина. Нейната компания "Ханкок" се занимава с една мръсна работа – добив на желязна руда и въглища. Това ѝ е донесло 23 милиарда евро. Това накара "Форбс" да я признае за най-богатата жена и четвъртия най-богат човек в света. При това, нека имаме предвид, че в момента нейния специалитет – желязната руда, се търгува на относително ниски цени.

Очаква се още следващата година със съвземането на световната икономика от кризата "Мис Пиги" може да надмине и мъжете милиардери и да стане най-богатият човек в целия свят. Тя е от същия тип като сегашния обладател на почетното звание – мексиканеца Карлос Слим. Джина живее доста скромно, особено пък при всичките тези пари. Тя не обича медийните изяви и светлините на прожекторите, скъпите неща и разточителността.

продължи >>

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !