Расист: Цветелина Грахич изригна...

Бившата певица на „Ку-ку бенд“ изрази публично и остро...

Райна шашна феновете си със снимки от...

Певицата Райна наистина не може да се спре на едно...

Най-богатият политик с $1 заплата

отпечатай новината

25.12.2012 11:00 | Видян 3772 пъти

Най-богатият политик с $1 заплата

Оказва се, че темата Общинска банка е вечно гореща не само в София, но и в други градове. И то какви да е, а Ню Йорк. Причината обаче не е толкова финансова, колкото романтична. А тя е, че шефката на общинската банка в Голямата ябълка разведе тамошния кмет Майкъл Блумбърг след 30-ина години щастлив брак. Още по-пикантното е, че освен за кмет, става дума и за най-богатия политик в света.

Като обсъждаме тази връзка, няма как да не признаем колко прав е бил нашият народ да заключи, че "пари при пари отиват". Точно така се получава в случая с Майкъл Блумбърг – милиардер и неговата зряла любов Диана Тейлър – топбанкер.

Богаташът от върха на листата на списание "Форбс" за най-заможните хора в света, изостави старата си съпруга Сюзън Браун, с която са били женени от 1975 г. и имат две момичета – Ема и Джорджия, вече отдавна превърнали се в жени.

Плейбоят стана на 70 тази година. Водолеят Блумбърг е роден в Деня на Свети Валентин – празника на влюбените – на 14 февруари 1942 г. Баща му с женското име Шарлот е руски евреин. Семейството му емигрира в Америка в началото на миналия век, за да се спаси от глада в Русия. Попада в бедничкия Ню Джърси, но после се мести в по-богатия щат Масачузетс. Накрая руските евреи избират за местожителство предградията на културната столица на Щатите – Бостън. Не е случайно, че амбициозният им син Майкъл завършва университета "Джон Хопкинс" и после става магистър на гордостта на Масачузетс – "Харвард". Живее си чудесно като ерген и чак на Христова възраст встъпва в брак с младежката си любов Сюзън Браун.

Основава агенция на свое име. Идеята му е да заеме ниша в информацията. И успява. Хитрият евреин, докато работи като търговец на облигации и директор на отдела за ценни книжа в голяма инвестиционна банка,  се сеща, че традиционните през втората половина на 20-и век телеграфни агенции са твърде тромави и нямат професионалисти в областта на икономиката.

Стремглавото развитие на борсата прави "Уолстрийт" институция. Съществуващите делови вестници обаче са твърде бавни, за да информират своевременно бизнесмените, дилърите и брокерите. Майкъл го знае от собствен опит.

продължи >>

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !