Расист: Цветелина Грахич изригна...

Бившата певица на „Ку-ку бенд“ изрази публично и остро...

Райна шашна феновете си със снимки от...

Певицата Райна наистина не може да се спре на едно...

Берлускони си прави парите от строителство и кабелна тв

отпечатай новината

25.12.2012 11:15 | Видян 3890 пъти | Гласували 1

Берлускони си прави парите от строителство и кабелна тв

Силвио Берлускони е нещо като модерния символ на Италия. Нека не пропускаме, че живеещата там от 60 години българска оперна прима Райна Кабаиванска определи хората от Ботуша така: "симпатични мошеници". Човекът, заработил 7,8 милиарда долара с чара си няма как да не бъде емблема на този талантлив народ.

Чарът на Берлускони е трениран. Но не в политиката, а в шоубизнеса. Именно това е първото му поприще. От малък младежът от Милано искал да стане звезда, но му останала само епизодична роля в музикално тв шоу, което италианските канали чат-пат въртят на майтап.

Силвио просто не искал да прилича на родителите си – типично семейство от долното ниво на средната класа: майка – домакиня, баща – банков чиновник. Учи право в Миланския държавен университет, като за да плати образованието си, той продава прахосмукачки, прави снимки на обществени събития и ангажира своята група на круизи през лятото. В университета се сприятелява с Бетино Кракси— бъдещия министър-председател на Италия и негов кум при втория брак на Берлускони. Кракси, лидер на социалистите през 80-те години, е осъден за обслужване на интересите на мафията.

Берлускони завършва образованието си на 25 години и му е предложена работа в банката, в която баща му работи, но отказва, като същевременно успява да склони банката да финансира строителната фирма, която той кръщава "Едилнорд". Основана през 1962 г., става успешна компания. През 1969 г. Берлускони построява цяло предградие северно от Милано, кръщавайки го "Милано 2" с над 10000 апартамента.

През 1974 г. разширява нарастващата империя като създава "Телемилано" — кабелната телевизия, която функционира в "Милано 2". През 1980 г. стартира Канале 5 ('5 канал') — телевизионна станция, която някога излъчва италиански тв игри и която е първата италианска телевизия, излъчила американски сериали като “Далас”. Благодарение на излъчваните по телевизията реклами, създава своята агенция Publitalia 80. Тя бързо става най-голямата в Европа.

В самото начало на 1994 г. е формирана неговата партия "Форца Италия", а на 10 май същата година Берлускони става министър-председател, но само за кратко, тъй като една от партиите в мнозинството се отказват от коалицията, която се разпада баш по Коледа.
 
На 11 юни 2001 г. встъпва повторно в премиерската длъжност и изкарва мандата си до 2006 г. Връща се на власт през 2008 г. и разчита, че ще продължи да бъде премиер до 2013 г. Беше свален преди година и заменен с технократското правителство на Монти, след което Кавалерът обяви, че се оттгеля завинаги от политиката. Но преди броени дни се завърна в нея и точно преди седмица свали наследника си.

Женен е два пъти и има общо 5 деца. В момента се развежда с втората си съпруга – актрисата Вероника Ларио. Жената, която първа го обвини в игрички с малолетни проституки.

продължи >>

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !