Защо лошите в киното се превърнаха в...

Замисляли ли сте се върху идеята за подкрепянето на...

Тайните за красота на турските актриси

Вечно младежкият външен вид на Неслихан Атагюл на пръв...

Сесил Каратанчева: Приятелите ме забравиха

отпечатай новината

24.10.2007 14:44 | Видян 11120 пъти

Сесил Каратанчева: Приятелите ме забравиха

Сесил, готвиш ли се за старта?

Тренирам усилено. От понеделник до петък съм на корта в Правец. Вечер чета книги и в десет часа вече съм заспала. В събота и неделя си идвам в София и се забавлявам. Но не вися на дискотеки до седем сутринта. На 15-16 години се наживях. Сега ми се доспива.

Кога ще участваш в първия турнир?

Още не е ясно. При всички случаи обаче се надявам на добър старт. Не усетих как мина времето. Все едно, че беше вчера. Готвя се спокойно. Имало е моменти, в които съм искала да се откажа. Да тегля една на всичко и край. Но в крайна сметка се занимава с тенис от 12 години. Започнах да тренирам, преди да проговоря. Ако тръгна да се занимавам с друго, трябва да тръгна съвсем от нулата.
Има ли промяна в отношението на хората към теб след допинг скандала?
Това е неизбежно. Докато си на върха, имаш много приятели. Като паднеш на дъното, остават не повече от 30 процента. Ще дам пример. За 16-ия ми рожден ден имах 20 пропуснати повиквания и 50 есемеса. Поздравяваха ме хора, които изобщо не познавам. Когато станах на 17, след скандала, имах 10 есемеса и 15 позвънявания. А пък за последния ми рожден ден да не говорим. Сетиха се само най-близките.
Стана популярна на много крехка възраст. Това драма ли е за едно момиче?
Не. Като си малък, е по-лесно. Не се замисляш много за нещата. Носиш се по течението. А аз обичам шума. Лудницата ме стимулира.

Ще те върна към неприятната тема за допинга. Какво всъщност се случи?
Най-общо казано, хванаха ме. Според някои това се случи, защото прекратих един договор, но не е така. В международните федерации не е като в България. При нас с връзки всичко се оправя.

Често се случва да “хващат” българи, защо е така според теб?
Слаби сме. И сами не се подкрепяме. Никога няма да видиш французин или американец да натопи сънародник. А ние само се подмазваме на чужденците. То в самия ни парламент, на който баща ми беше член, е пълна пародия. Всеки гледа да си напълни джобовете. И дори в двора му да има катун, не му пука.
Отстрани изглежда, че най-голяма подкрепа ти оказва баща ти. Какви са отношенията ти с него?
Оказва ми всякаква подкрепа. В момента най-вече финансова. С него сме преди всичко приятели. Е, понякога сме като котка и мишка. Като се караме, се тресат сгради. Но в спора се ражда истината.
Имаш три сестри. Не му ли е трудно на баща ти с толкова жени?
ООО, женско царство. Не му е зле. Приличаме си две по две. Все едно ни е дялкал. Най-малката е на един месец. Много ги обичам.
Имаш ли си гадже?
Има един човек в чужбина, който е много важен за мен, но не бих го нарекла гадже. Има време за всичко.
Когато гръмна допинг скандалът, се заговори, че си бременна. Истина ли е това?
Имаше съмнения за такова нещо, но се оказа невярно. Не съм измислила това, за да отърва наказание. Не мисля, че съм вършила нещо ненормално за годините си. Обаче понеже съм Сесил и играя тенис, всички говореха за мен. Много хора опитваха да търсят само негативната страна.  А подобни неща се случват на много 15-16-годишни момичета. Аз определено изкарах тежък пубертет. Много съм дива и буйна. Ако някой ме засегне, после ще съжалява, че се е родил.
Кой е любимият ти тенисист?
Роже Федерер. Той е като крал на корта. Искам да приличам на него. Пък и е роден на моята дата – 8-и август. От жените харесвам Габриела Сабатини. От сегашните нямам любимка.

 

 

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !