Гонзо уволни 1 от Ергенът

Българският футболен съюз освободи своята служителка...

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Първите БГ хип хоп награди обявиха регламент и жури

отпечатай новината

11.01.2013 09:15 | Видян 2141 пъти

 Първите БГ хип хоп награди обявиха регламент и жури

Днес всички фенове могат да видят и официалния сайт на първите български хип хоп награди, където е цялата информация за номинираните участници в различните категории - www.BGHipHopAwards.com.

Всички номинирани по отделните категории са определени от организаторите на база на тяхната  продукция през 2012 г. Номинациите са съгласувани с отделни изявени личности от различните сфери в българската хип хоп култура.

Това не важи за специалните награди, за които също е обяснен принципа на участие!
Подредбата на всички номинирани в отделните категории е по азбучен ред, за да няма недоволни участници.

В сайта ще се запознаете и със задължителните критерии, по които са подбрани участниците в отделните категории. Официално са публикувани и имената на знаковите лица от хип хоп обществото, които ще гласуват, като техният брой е доста значителен – над 100 човека. Техните имена може да видите в раздел "Регламент".

За да може вотът да е честен и да няма спекулации, всеки глас на човек от журито ще бъде видим за всички в сайта на след 30.01. Всички артисти, групи, DJ-и, денс формации, балети имат право на един общ глас.

С цел наградите да бъдат максимално обективни и да се избегне субективен вот, предоставяме избора на хората, които имат най-добро наблюдение и принос за българската Хип Хоп култура като част от шоу бизнеса в България, а именно хората, които стоят зад нея - българските хип хоп изпълнители, продуценти, лейбъли, DJ-и, режисьори, балетни и хип хоп денс формации и графити артисти.

За да се избегне ситуацията "всеки гласува за себе" или проекти, в които участва (лейбъли, клипове, колаборации), са въведени  следните правила:

- Всеки член на журито ИМА право да даде само по един глас в категория
- Всеки член на журито НЯМА право да гласува за себе си, проект в който участва или за лейбъл, в който членува.
- Всеки член на журито задължително трябва да гласува във всички категории.

Препоръчително е всеки член на журито да гласува по сърце и да оцени наистина най-заслужилите тази награда, а не да даде "приятелски" вот.

От предварително номинираните във всяка категория на 06.02.2013 г. на церемонията в Рейнбоу Плаза ще бъдат обявени първите пет, събрали най-много гласове по категории, от които ще бъде излъчен по един победител.

За гала церемонията се подготвят атрактивни участия на знакови фигури от хип хоп обществото и първите ъндърграунд артисти и лейбъли, които ще излязат на една сцена с новите водещи лица. За да е максимално шоуто легендарният SISQO ще забие и своето култово парче Thong Song. След гала спектакъла предстои официалното парти на проекта с концерт на SISQO и всички номинирани артисти в TEQUILA CLUB с любезната подкрепа на водка NEMIROFF .  

В бъдеще Мария Бонева (идеолог на събитието) и организаторите на наградите планират да учредят "Българска Хип Хоп Академия", която да определя и да награждава най-изявените и заслужили артисти за изтеклата година.

Вярваме, че това събитие ще преобърне изцяло представата за хип хоп културата и тя ще получи необходимото заслужено признание в годините, защото BG HIP HOP AWARDS ще станат традиция!

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !