Миа Халифа мачка котето (ВИДЕО)

Котето си за рекламна муцуна на гащи използва Миа...

Кейт Бланшет идва в Кан с уникален...

The Best Immersive Work Award или наградата за Потапящи...

Койна Русева: Възмутената от цигара на сцената госпожа да си седи вкъщи

отпечатай новината

16.01.2013 17:15 | Видян 2423 пъти

Койна Русева: Възмутената от цигара на сцената госпожа да си седи вкъщи

Койна Русева още не е успокоила топката след инцидента по време на нейно представление, предизвикан от цигара, пише Блиц.

Както вече ви съобщихме, възмутена зрителка на спектакъла "Норд Ост" изскочи на сцената и накара актрисата да изгаси цигарата, която тя трябваше да изпуши в ролята си. Зрителката казала на Койна, че нямало нужда да пуши – тя можела да си представи цигарата и дима.

"Аз на уважаемата госпожа ще ѝ кажа тя да напусне залата, аз да си представям, че е на представлението", заяви разгневената актриса пред БНТ. Тя обясни, че на сцената са взети всички мерки пушенето да бъде безопасно. "Малко е жалко, че някои се занимават с една или две цигари, изпушени на сцената, а не с жертвите", каза тя за представлението си, в което се разказва за трагедията в московския театър на "Дубровка" през 2002 година.

Тя призова зрителите да се оставят да бъдат потопени в разказа, поставен на сцената. "Цигарата, гримът, костюмът – това е част от моята героиня. Оставете ни да правим това, което правим, наистина", помоли тя.

За проблема с пушенето Койна заяви: "Нещата не се решават по този начин. Начинът е неандерталски".

Медийният експерт Георги Лозанов изрази възмущението си, че вместо да има някакъв напредък, "публиката е на ниво "Многострадалната Геновева".

"Започва да има един фанатизъм за защита на правата. Аз много държа на човешките права. Но така трябва да браниш правата, че самото бранене на права да не нарушава права", обясни личната си позиция доцентът.

"Няма забрана за героите да пушат. Има забрана за хората", каза той и се присъедини към Койна в обръщението й към възмутената зрителка: "Да си представи, че е на театър и да си стои вкъщи!".

Лозанов припомни дискусията дали участниците в "Биг Брадър" са можели да пушат. Там имало повече за какво да се замисли човек, защото в предаването не било ясно дали персонажите са герои и играят роля или са самите себе си, дали Къщата е реално публично пространство или дом, пише още Блиц.

Според него и децата могат да усетят кога в представление и филм става въпрос за фикция, за неистинска реалност. Колкото до телевизията, Лозанов заяви: "Телевизията не е електронна баба – нейната работа не е да възпитава, да образова, а да забавлява".

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !