Д-р Енчев се развежда с Теди Велинова...

Известният  пластичен хирург д-р Енчев и бившият...

Роналдо запали фенките със снимка по...

„Запалете тялото си това лято...“. Това...

Актьорите от "Кецове" вече са членове на Европейската Филмова Академия

отпечатай новината

18.01.2013 09:15 | Видян 1090 пъти

Актьорите от

Европейската Филмова Академия отправи покана към екипа на "Кецове" да се присъединят към повече от 2 700 професионалисти от киноиндустрията на Стария континент, обединени от мисията да създават и популяризират европейската филмова култура.

Валери Йорданов (актьор, сценарист и режисьор), Филип Аврамов, Иван Бърнев, Васил Драганов, Ина Николова, Иво Аръков, както и режисьорът Иван Владимиров, художничката на филма Сабина Христова, монтажистката Светлана Кирилова и композитора Кирил Добрев са удостоени с честта да станат официални членове на ЕФА. До момента сред другите 26 българи, членове на Академията, няма представители на актьорската професия, художници, композитори и монтажисти.

В селекцията за 25-тите Европейски Филмови Награди на ЕФА за 2012 година измежду 800 заглавия са номинирани 40 филма, "Кецове" е един от тях и определено е направил впечатление на европейската академия, като резултатът са поканите за членство към екипа. Операторът Рали Ралчев, както и продуцентите на "Кецове"  Галина Тонева и Кирил Кирилов са членове на ЕФА.

Създаването на Европейската филмова академия е по инициатива на група кинаджии през 1988 година, за първи президент е избран Ингмар Бергман. През 1996 година негов приемник става Вим Вендерс, а от 2005 година председател на борда на академията е френският продуцент Ив Мармио. 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !