Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Владо Пенев: Бях влюбен във Ваня Цветкова!

отпечатай новината

30.01.2013 12:30 | Видян 3302 пъти

Владо Пенев: Бях влюбен във Ваня Цветкова!

Владимир Пенев e роден на 24 октомври 1958 г. в София. Завършва актьорско майсторство при проф. Николай Люцканов във ВИТИЗ "Кръстьо Сарафов" през 1982 г. Работи във варненския, Младежкия, Народен театър "Иван Вазов". Гастролира и в "Сфумато". Владо Пенев има и 30-годишна биография в киното и в телевизията. В ролята си на инспектор Емил Попов от ГДБОП в "Под прикритие" обаче актьорът усети истински какво означава народната любов, след като за дни се превърна в един от любимците на зрителите, пише Шоу.

"Знаете ли, аз не съм станал артист, защото искам да стана на всяка цена известен, да ме дават по телевизията или пък да ме разпознават по улиците. Не съм търсил никога и някакви страшни облаги. Не! Стремежът ми да стана артист имаше съвсем различна първопричина. Аз исках да се справя с проблемите, които имах в общуването с хората. Имах някаква стеснителност, някаква затвореност в себе си. И осъзнавах, че това не е най-правилното нещо. И за да го превъзмогна, реших, че това е начинът - като ми се налага да излизам на сцената, да се показвам пред хората, да се справям с различни персонажи. Така че за мен това да бъда някой друг е някакъв вид улеснение. Напълно искрен съм с вас", споделя популярният днес актьор пред репортерка на ШОУ.

Тя обаче му напомня, че освен тези причини, е имало и друга да станете актьор – за да се хареса на Ваня Цветкова!

"Е, да, ние с Ваня сме съученици. Познаваме се и от гимназията. Учихме в различни училища, но компаниите ни бяха близки. Ходехме заедно по купони като всички младежи. А Ваня беше наистина суперкрасива! Изключително красива! Тя и продължава да бъде толкова красива. И винаги ще бъде. И, разбира се, всички бяха влюбени в нея. И аз - също. Тя обаче си имаше друго гадже... Това няма значение. Та, на един купон тя каза: "Аз ще кандидатствам във ВИТИЗ" и понеже аз наистина бях смотан и задръстен, и дебел, и пъпчив и всичко останало, отвърнах спонтанно: "И аз ще кандидатствам!". Всички от купона ми се смяха. Аз все пак реших, че може би имам някакви шансове, но наистина никога не съм мислел, че това един ден ще стане моя професия. И досега продължавам да гледам много сериозно на актьорството. Много го обичам. Много съм горд, че имам такава професия. Но... винаги мога да я зарежа. Не е единственото нещо, за което фанатично съм се захванал. И ако се окаже, че не съм необходим на киното, на театъра, мога да зарежа и да се захвана с нещо друго", признава харесваният артист.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !