Расист: Цветелина Грахич изригна...

Бившата певица на „Ку-ку бенд“ изрази публично и остро...

Райна шашна феновете си със снимки от...

Певицата Райна наистина не може да се спре на едно...

Криско: Щом те нарекат педал, значи си станал известен

отпечатай новината

04.02.2013 09:28 | Видян 10295 пъти | Гласували 1

Криско: Щом те нарекат педал, значи си станал известен

Хип-хоп звездата Криско в момента е един от най-актуалните изпълнители в България. Рапърът има не само хитови парчета като Почивни дни, станало химн на лято 2012, но и работи по проекти на свои колеги, сред които Миро, Дивна, Ангел и Мойсей.

От няколко месеца насам медиите не спират да нищят отношенията му с дъщерята на Христо Стоичков, Мика. Името му непрекъснато е забърквано в любовни романи с Елица Тодорова, Лора Караджова и Надя от Дийп Зоун. В сряда Криско предстои да вземе награда от предстоящата церемония по раздаването на първите български Хип Хоп Награди. Той ще получи статуетка в категория Най-добър Beatmaker за 2012 г.

Криско, в последно време има бум на българската поп и paп музика. Как си го обясняваш?
Наистина има страхотно раздвижване и най-вероятно то е заради хитовете, които излязоха напоследък. При това става дума за доста парчета. Ако само едно бе станало популярно, нямаше да се получи този ефект, защото всяка песен дърпа другата и обратно, пише Супер 19'.


Ти как се запали по рапа и кой ти измисли псевдонима?
Родителите ми са музиканти и аз от малък също се занимавам с музика. Запалих се по хип-хоп, когато бях тийнейджър. Започнах да правя музика на 16-17 години. След като се преместих от Габрово в София, нещата започнаха да се случват страшно бързо. Създадох контакти, популярни певци започнаха да ме търсят за различни проекти и така колелото се завъртя. Псевдонимът ми дойде от майка ми тя ме нарича Криско.

Чувстваш ли се звезда?
Не. Малка ни е държавата за такава титла. Имаме популярни личности, но без звезден статут. Ако бях добре с финансите, щях да се чувствам с една идея по звезда.

Колко време всъщност ти бе нужно, за да пробиеш?
Не мисля, че беше дълго. Аз съм на 24 и се гордея, защото каквото съм постигнал, сам съм си го направил. Може би защото наистина обичам музиката и хората харесват това, което правя.

Срамуваш ли се от някои по-стари твои песни?
Няма от какво да се срамувам. Пял съм доста простотии, но на 18 години за какво да пее човек? Целият ми живот е музика и не искам с друго да се занимавам. Не крия, че ме влече и киното, и бих се пробвал да изиграя някоя роля.

Съжаляваш ли, че навремето се появи твоят любителски порно клип, и как въобще той изтече в Мрежата?
За нищо не съжалявам в този живот и не смятам, че трябва да коментирам подробности.

Как започна да работиш с  Миро и Дивна?
Аз правя това, което ме кефи да правя. Оттам нататък се радвам, че се харесва на хората. Много зависи обаче кой ще изпее парчето. Ако тези песни, които съм направил за Дивна, ги беше изпял друг човек, вероятно нямаше да се получи. Много е яка. Един ден Миро ми звънна и каза, че харесва какво правя. Просто ми предложи да работим заедно, а по-късно ми поръча да направя песен за Дивна. Резултатът го видяхте, след като И ти не можеш да ме спреш стана тотален хит.

Участва в кампанията на бТВ срещу пиратството. Мнозина обаче критикуваха рекламния спот?
Малко недоразбран остана този клип. Що се отнася до критиките, появиха се някакви в нета. Откакто той се върти, съм минал през 30 града и никой не ме е спрял, за да ме критикува. Лично моята цел е потребителите да осъзнават, че за да направиш една песен и клип, е нужно много време, труд и пари. И нека правим разлика между свободно гледане на клип в нета и свободно теглене на емпетройка.

продължи >>

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !