12 години смятали женски хипопотам за...

Женски хипопотам в зоопарка в Осака, Япония, е смятан за...

Венеция започва да събира такса за...

Венеция ще започне да събира такса за еднодневни...

Кирил Маричков се разплака за приятеля си Пеци Гюзелев

отпечатай новината

06.02.2013 14:00 | Видян 2510 пъти

Кирил Маричков се разплака за приятеля си Пеци Гюзелев

"Човек като го види, мисли, че състоянието му е добро, защото той има страхотен, невероятен дух. Той вярва в Господ, вярва, че има справедливост. Но всъщност положението не е добро". Това сподели с мъка "щурецът" Кирил Маричков, пише Блиц.

 Пред Нова телевизия той разкри колко тежко всъщност е състоянието на приятеля му Пеци Гюзелев. "Туморът в мозъка му се откри преди 2 години. Първоначално помислиха, че има инсулт – защото имаше припадък. После се оказа, че е тумор. Лечението и операцията, които се предвиждаха тогава, бяха изключително скъпи. Той отиде до Щатите, където са най-добрите специалисти. Те обаче казаха, че не можело да се оперира, защото туморът навлизал в центрове, които, ако се оперират, може да се стигне до много сериозни увреждания", разказа Маричков.

Той благодари от сърце на хората, които са помогнали тогава. "Хиляди хора се събираха на площадите в общините – тук искам да благодаря и на кметовете, че се събраха достатъчно пари, за да се оперира Пеци", допълни музикантът.

"Мислехме да направим финален концерт, за да благодарим на тези добри хора. Но се налага нова операция. Хората трябва да си купуват живот срещу много пари. Много е голяма сумата, за да я спомена. Затова моля всеки, който може да помогне, да отдели от средствата си. Има надежда. Това казват лекарите, но новите методи на лечение са скъпи, страшно скъпи. И обикновено в България не се правят", каза Маричков.

Мартин, синът на Пеци, сподели, че животът му се е преобърнал, откакто се е разболял баща му. "Той е много умен, мъдър човек. И изведнъж като го видиш, че този човек не знае къде е, в кой град е, че си губи думите... Бяхме много близки. И сега сме. Но баща ми не говори за болестта си с мен. Той е много принципен и като него го боли нещо, той се крие. Като бях малък, го заболяха бъбреците. И ни изгони всичките, за да не го гледаме как страда", сподели Мартин.

"По-честен човек от него не съм виждал. Той ще помогне на чуждия човек повече, отколкото на близките си", добави синът на Пеци.

Кирил Маричков не сдържа сълзите си и се разплака за болния си приятел. "Най-хубавите неща на този свят са без пари – здравето, любовта, животът. Човек трябва да ги цени и да ги пази. По едно време се захванах с политика – смятах, че мога да помогна на хората да живеят в един по-добър свят. Но се оказа, че музиката – както при мен, така и при Пеци, е начинът да направим хората щастливи. Затова се върнах в музиката и ще остана до края там", каза Кирил Маричков.

Сметката, по която можете да правите дарения за лечението на Петър Гюзелев, е:
 
BG72UNCR70001520853335
УниКредит Булбанк, на името на Петър Гюзелев

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !