Защо лошите в киното се превърнаха в...

Замисляли ли сте се върху идеята за подкрепянето на...

Тайните за красота на турските актриси

Вечно младежкият външен вид на Неслихан Атагюл на пръв...

Митрополит Николай отказа 5 бона за Ролекса си, който уж даваше за 3

отпечатай новината

28.02.2013 09:15 | Видян 1608 пъти

Митрополит Николай отказа 5 бона за Ролекса си, който уж даваше за 3

Вчера , след като видях в новините на БТВ нуждата на пловдивската митрополия за плащане на ток от 3 000 лева , позвъних на Люба Ризова , като предложих да платя сметката и да  добавя още 2 000 лева. Темата на репортажа  включваше и това, че дядо Николай Пловдивски дава часовника си , за да се продаде за именно тези нужди.

В момента,в който позвъних на Ризова, нямаше индикация, че някой друг предлага тази сума, нито, че проблемът със сметката за ток вече е решен.

Днес сутринта позвъних в пловдивската митрополия и последователно разговарях със счетоводителката и със секретаря им.

По интонацията и разговора, личеше, че те са доволни от моето обаждане. Вече бях напът с парите към Пловдив, но 10 минути по-късно ми казаха, че от Митрополията са взели друго решение- да дадат въпросния Ролекс на търг.

Моята идея беше да откупя символично часовника на дядо Николай, като му го върна, защото разбирам неговата носталгия по скъпата вещ.

Реших да посветя това дарение на моята предстояща 50 годишнина. А като Рицар на Ордена на Духовните Рицари на Келтския Кръст прием за своя духовна и житейска длъжност да попомагам нуждаещи се.

За мен е изненадващ този обрат в решението на владиката. Ще уведомя списмо Патриарха и Светия синод, твърди Минчев, който недоумява как се връщат 5 000 лева в криза и то от църква.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !