Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Палати в Ница, на Женевското езеро и във Варна за семейството на Кирил Йорданов

отпечатай новината

11.03.2013 12:45 | Видян 3737 пъти

Палати в Ница, на Женевското езеро и във Варна за семейството на Кирил Йорданов

През 1992 г. младият Кирил Йорданов става ОБЛАСТЕН управител на Варна, назначен от СДС. Така влиза в триумвират с тогавашния син кмет, също новоизбран Христо Кирчев и Добрин Митев от същата дясна и демократична партия. Отношенията между тримата обаче се влошават. Настъпва време разделно. Кирчев се цани депутат, а Йорданов и Митев си оспорват кметския стол. Понеже няма как и двамата да са кандидати на СДС, Киро минава към тогавашния враг №1 на сините – БСП и става градоначалник на морската столица. Три мандата червената бюлетина му носи победа, докато също като други Първанови кметове минава към ГЕРБ за изборите през 2011 г. И пак печели кметството. Нечувани протести през последния  месец обаче промениха политическото блато във втория град ан България. А медиите изведнъж се извадиха за неща, които иначе се говорят от години. Цитираме разкритията на колегите от Всеки ден:    

„Бившият съдия от Районния съд в морската столица едва ли ще стане клиент на прокуратурата, макар да има солидни данни за кражбите му. Сред най-явните белези за благосъстоянието на Кирил Йорданов е огромната му къща във френския курортен град Ница.

Палатът е с близо декар двор и е купен преди 2 години срещу скандалната сума от 6 милиона евро, разкриват пред „Всеки ден" запознати с далаверите на кмета.
Къщата в Ница се води собственост на фирма, регистрирана в руския град Тюмен, в която пък основен акционер е съпругата на Кирил Йорданов - украинката Елена Валеева. Апетитната блондинка изпълнява ролята и на касиер на кмета на Варна. През десетките фирми на силиконовата Леночка минават милионите от подкупи и далавери на Цар Киро, както наричат във Варна самозабравилия се кмет. Валеева оправдава благосъстоянието си с първия си мъж - руския олигарх Марат Валеев. Дамата послъгва, че при развода си с Марат онзи й оставил 10 милиона евро, за да гледа двете им деца. Освен това плащал по 50 000 евро месечно издръжка.

Елена Валеева е собственик и на имение в Швейцария, което е в близост до Женевското езеро. Казват, че триетажната къща в страната на шоколадите и банките е купена от семейство Йорданови за 4 милиона евро още преди 5-6 години. В имението в Швейцария живеят двете дъщери от първия брак на Елена Валеева - Йорданова, както и 10-годишният син на Кирил Йорданов - Петър. Милионерското синче до миналото лято учеше в елитното школо „Льо Розе", като баща му плащаше годишно 250 000 лева за обучението. Петър обаче вече не е ученик на престижния колеж - изключили го заради слаб успех, пише Супер 19'.

Във Варна мълвят, че Кирил Йорданов отишъл лично да се разправя с училищното настоятелство да върнат детето му в школото, но директорът на „Льо Розе" отказал да го приеме в кабинета си, тъй като варненският Цар Киро лъхал на алкохол. Че наглият управник на морската столица храбро надига бутилката с водка и уиски, се знае отдавна. Общинари от Варна даже подозират кмета, че злоупотребява и с други слабости. „Почва се от сутринта. Всеки ден пресушава по една бутилка водка „Сивата гъска" и в 5-6 часа следобед очите му са като светофари. Заради алкохола Киро има проблеми с бъбреците и с черния дроб и постоянно гълта хапчета „Трансметил". Веднъж месечно Киро пътува до Швейцария, но не за да види сина си, а за да си прави изследвания в местна клиника и за да си сменя кръвта...", обсъждат скандалния градоначалник служителите в кметството.

От миналата есен насам, когато Кирил Йорданов бе избран за 4-ти пореден път за кмет на Варна, той съвсем се е разхайтил - кръстосва Европа и света като Магелан и нехае за проблемите на съгражданите си. Когато е в морската столица, Йорданов се събира на софра с двамата си ординарци - Янко Станев и боса на „Инжстрой Инженеринг" Пламен Стилиянов. Последният от години печели всички общински поръчки за ремонт на пътища и обществени сгради във Варна и е публична тайна, че връща част от милионите под масата на кмета. Преялото с власт и пари трио вероятно ще се разпадне в следващите дни и всеки ще се спасява поотделно. Построи си търговски център във Варна.

Разследване на ТВ 7 уличи Кирил Йорданов и съпругата му Елена Валеева в нови далавери. Оказа се, че блондинката се е сдобила с имоти във и около Варна, на цени до 10 пъти по-ниски от реалните. Такъв е апартаментът й в „Порт палас" - 110 кв. м, тристаен. Оценката на такова жилище е за около 500 000 евро, но жената на кмета се е бръкнала едва с 80 000 лева.

В центъра на Варна Кирил Йорданов и Елена Валеева имат апартамент, за който твърдят, че са платили около 125 хиляди лева. Според брокери обаче цената е няколко пъти по-висока. Елена Валеева инвестира и в терени, подготвени за строеж. С апетитни парцели тя разполага в село Близнаци, местността Зеленика и др. Заради близостта си до морето тези места струват стотици хиляди левове.

Валеева е собственик на медицински център, чийто капитал е 355 000 лв. Годишно той декларира печалби от по 10-ина хиляди лева, явно за да не се плащат високи данъци. Тъкмо чрез медицинския център обаче Елена Валеева придобива имотите, които струват милиони. На всичкото отгоре фирмата е декларирала, че за 2011 г. има да получава 832 000 лв. от неизвестен длъжник. Самият Йорданов пък на няколко пъти сам си продавал общинско имущество. През 2005 г. си купил общински парцел с къща върху него. В центъра на града пък той си дава сам на себе си парцел от 160 квадрата. В кв. „Възраждане" държи парцел от 261 квадрата, където по-късно е построен търговски център. Казват, че въпросният търговски център е собственост на Кирил Йорданов.”

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !