Защо лошите в киното се превърнаха в...

Замисляли ли сте се върху идеята за подкрепянето на...

Тайните за красота на турските актриси

Вечно младежкият външен вид на Неслихан Атагюл на пръв...

Новият албум на Дейвид Бауи оглави британския чарт за първи път от 20 години

отпечатай новината

18.03.2013 16:15 | Видян 1502 пъти

Новият албум на Дейвид Бауи оглави британския чарт за първи път от 20 години

Новият албум на британската легенда Дейвид Бауи се изкачи на върха в британската класация за албуми. The Next Day продаде близо 100 000 копия в първата седмица от излизането си и свали от първото място американските рокаджии "Бон Джоуви", пише bbc. В чест на Бауи музеят "Виктория енд Албърт" в Лондон ще открие ретроспективна изложба за живота и творчеството на великия музикант и изпълнител.

Дейвид Бауи разби британските класации с новия си албум The Next Day. Той стана най-бързо продаваният от началото на годината, настанявайки се на първо място в чарта за албуми още в първата седмица след излизането си. Албумът е голямото завръщане на 66-годишния музикант след 20-годишно отсъствие. Последната му тава Black Tie White Noise беше от 1993 г.

The Next Day е продал 94 000 копия през миналата седмица, по данни на Официалната британска чарт компания. "Бон Джоуви" бяха изместени на второ място. В класацията за сингли на първата позиция е Mirrors на Джъстин Тимбърлейк .

Анонсът за излизането на новия материал от Бауи изненада мнозина в музикалния бизнес, а феновете на звездата се обърнаха към старите му плочи и дискове, за да сравняват жанрове и стилове. Бауи обаче остава най-големият хамелеон в музиката и е трудно да бъде сравняван не само с останалите изпълнители от неговата класа, но и с по-ранни свои творби.

На 23 март в лондонския музей "Виктория енд Албърт" ще бъде открита ретроспективна изложба на Дейвид Бауи, представяща го като иноватор в музиката и културна икона. Феновете ще могат да видят ексцентричните костюми на звездата, негови ранни снимки и вещи.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !