Вижте как оскверниха гроба на...

Ченгетата вече знаят кой е богохулникът, счупил кръста и...

Бони и Гърдева заформят скандал в...

Отборът на Златните ще наруши своя обет за...

Уникално - играят „Крал Лир” на две сцени едновременно

отпечатай новината

20.03.2013 11:00 | Видян 1740 пъти

Уникално - играят „Крал Лир” на две сцени едновременно

Публиката в София и в Пловдив ще гледа едновременно един и същи спектакъл с едни и същи актьори. На 25 март, понеделник, „Крал Лир" на режисьора Стайко Мурджев и със Стоян Алексиев в ролята на краля, ще се играе на пловдивска сцена и ще бъде пряко излъчван в столичния театър "София". Интерактивното събитие става благодарение на съвместните усилия на Драматичен театър - Пловдив, и продуцентска къща "Артишок", научи vsekiden.

Като награда пък софийската публика ще може да разгледа във фоайето на театър "София" фотоизложбата "Крал Лир" на Георги Вачев с изключителни портретни снимки от репетициите на спектакъла, в който участва и актьорът-фотограф. На тях са Анастасия Лютова, Елена Атанасова, Мариана Йотова, Ивана Папазова, Дамян Тенев, Явор Бахаров, Христо Пъдев, Троян Гогов, Ивайло Христов, Стефан Попов, Георги Вачев, Стилиян Стоянов, Петър Тосков, Симеон Алексиев, Тодор Генов и Стоян Алексиев.

Идейните организатори на събитието обещават „различният театър", който е изключително популярен на лондонската сцена, да се превърне в практика и у нас.

Снимка: vsekiden

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !