Сандвич с шуМка скоро във всеки граТ:...

Сандвич с шуМка скоро във всеки граТ: Фото на деня

Мърляво правене на пари: Кралското...

Меган Маркъл предизвиква „крясъци“ от Двореца заради...

Тони Дачева: "Аз съм първата дама на фолка"

отпечатай новината

20.03.2013 15:45 | Видян 3280 пъти

Тони Дачева:

Tонка Дачева Дачева, известна като Тони Дачева, е родена в сливенското село Блатец. Първото й артистично участие е в читалището в Сунгурларе, когато тя е едва 9-годишна. Професионалната й кариера стартира с култовия оркестър „Кристал".

С тях Тони работи от 1987 г. до 1998 г., като през това време те вадят едни от най- големите хитове в поп фолка а първата им видеокасета достига тираж от 100 000 копия! След 11 години заедно "кристалите" и Тони Дачева се разделят и тя продължава кариерата си като самостоятелен изпълнител.

Тя е първата българска певица, започнала да твори в жанра поп-фолк, поради което се смята за негов основоположник и често пъти е наричана "Първата дама на фолка". През 2001 година тя записва мегахита "Жените са цветя" - дуетна песен с новата прима на лекия жанр - Глория.

Следват 11 години, в които Тони Дачева живее и работи с Найден Милков, с когото изпяват "Грях ли е", "Ако сълза си", "Срещнах те, обич", "Йорговани" и др. През 2008 г. те се разделят и Тони отново продължава да се изявява като самостоятелен изпълнител.

Снимка: facebook

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !