Най-татуираната българка лъсна чисто...

Над 100 картини е нашарила по цялото си тяло брокерката...

Майк Тайсън срещу Джейк Пол е обявен...

Предстоящата боксова среща между живата легенда на...

Максим Генчев: Който не е дарител, няма право да ми бърка в гащите!

отпечатай новината

22.03.2013 16:00 | Видян 2723 пъти

Максим Генчев: Който не е дарител, няма право да ми бърка в гащите!

Максим Генчев продължава да "режисира" и "продуцира" повече скандали около себе си, отколкото прословутия си филм за Левски. След разкритията в предишния брой на Шоу за драмите, които се разиграват в екипа му, тези дни той пусна поредния "епизод" от сагата защо изненадващо смени актьора, одобрен за главната роля – Димо Алексиев, при вече заснет материал. “Причината е в мен, осъзнах, че не правя филм за режисьора Максим Генчев, а филм за Апостола на свободата и който не е дарител, няма право да ми бърка в гащите, нали?!", написа той във Фейсбук. Няколко фенки-дарителки веднага изразиха готовност да му бръкнат в гащите, а доволният Максо охотно ги поощри.

Все пак дарителските акции са далеч от възможността да финансират амбициозния проект на Генчев. В интервю за Шоу миналата седмица той обяви, че ще кандидатства на сесията на НФЦ по канален ред. Малко по-късно обаче актьорът-режисьор, прочул се от рекламата на кренвирши, изригна по този повод във Фейсбук: "Куката сега ще вземе държавна субсидия един милион да прави филм за мафията. Владо Пенев не случайно е министър, а за Левски оправданието е: кой, ти ли ще правиш Левски?! Полудял е Максо..."

Мариян Вълев действително кандидатства отново със своя кино дебют като сценарист в НФЦ, научи Шоу. Този път съавтор му е Димитър Митовски и шансовете му да вземе държавна субсидия действително са много големи. Министърът на културата на служебното правителство Владо Пенев обаче е много по-близък с програмната директорка на БНТ Севда Шишманова и режисьорите Найо Тицин и Явор Гърдев, отколкото с доскорошните си работодатели от "Под прикритие" Митовски и Димитър Гочев, светват ни запознати със задкулисието в бизнеса.

Няколко седмици след първите снимки на филма за Васил Левски скандалният актьор и режисьор на лентата Максим Генчев прибегна до един неочакван обрат.

Първоначално той реши, че най-подходящ за ролята на Апостола е Димо Алексиев. Тези дни обаче изненадващо отстрани избраника си и откри друг свой Левски. В образа на Дякона ще се преобрази Веселин Плачков.

"Аз изключително много харесвам Димо като артист и бях готов да поема риска, че този нестандартен актьор може да изиграе образа на Левски. Самият договор с Димо обаче се усложни, защото изглежда юристът му не искаше той да играе тази роля. Оттам сякаш тръгна неразбирателството между нас", поясни Генчев.

Максим хвърли и поредната си бомба - че е имал предвид "новия" Левски - Веселин Плачков, от по-рано. „Към филма не се отнасят като към кауза. Всичко е въпрос на корупция. Ние наследихме от турците да бъде нормално да се дава рушвет”, поясни режисьорът. А за Плачков каза: "Аз съм поразен от чистотата на характера му и отдадеността му безвъзмездно на обществото - такива хора вече са рядкост. Той е талантлив, в Христова възраст, с висок обществен статус в Плевен, а след година и сред всички българи, които със затаен дъх ще гледат в ролята на Левски - уважение и респект пред един истински родолюбец и творец!"

Освен че е неопитен в киното обаче, Веселин е татуиран до уши и на скандален кадър, до който Шоу се добра, "новият Левски" гордо позира с бутилка уиски в ръка. И напълно противоречи на изградения в представата на българина образ на Апостола, който, освен че е създавал революционни комитети, е организирал и първото въздържателно дружество.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !