Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Наследникът на Чарли Чаплин идва в България

отпечатай новината

25.03.2013 17:15 | Видян 1838 пъти

Наследникът на Чарли Чаплин идва в България

Едни от най-големите световни театрали - Петър Мим, сравняван с Чарли Чаплин и Марсел Марсо идва на 4 април да раздава българската публика  с уникалното си представление  “KOMIK & POESIE” в столичния  театър „Сълза и смях“. През 2013 г. Петър Мим навършва 40 годишен сценичен юбилей.

От 22 години той живее в Германия, но работи в цяла Европа и отвъд океана. Той стои зад класическата пантомима, но също използва елементи на модерна, иновативна пантомима и визуален театър. В изпълненията му преобладават най-вече весели, поетични тонове, философски символи, маркирани с тънък хумор, сатирично, гротескна комедия. Култивирани в руски и френски традиции, изкуството на Питър Мим често е сравнявано с това на най-големите театрали на века.

Той е удостоен с множество национални и международни награди, работи като преподавател по пантомима, език на тялото и невербална комуникация на различни фирми в Германия, например, за телевизионния канал ZDF, на Университета за музика и драма, Колеж за клоунадата и театър “ТУТ” в Хановер, за Hapag-Lloyd Круизи. Обучава други артисти и мимове, дава семинари, обучения и консултации.

Той е работил за различни телевизионни програми: ZDF, Sat.1, ARD, RTL и 3sat. За два сезона е ръководител на Лятната академия по Пантомима на DAIDOGEI фестивал в Шизуока, Япония. През 2005 г. Петър основава мimartstudio, собствено училище за пантомима и език на тялото.

автор: Владислав Христов

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !