Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Дързост и красота стана на 26 години

отпечатай новината

27.03.2013 18:45 | Видян 4395 пъти | Гласували 1

Дързост и красота стана на 26 години

На 23 март се навършиха 26 години от излъчването на първия епизод на сериала Дързост и красота. До днес са показани над 6500 серии. Поредицата е втора по гледаемост в САЩ след сериала Богати и жестоки. В България сериалът върви по БНТ от 1993г. В момента се излъчва на екран всеки делничен ден. До началото на януари у нас са излъчени  общо 3 100 епизода.

Най-гледаният телевизионен сериал в света се разпространява в 100 държави. Повече от 300 милиона зрители в света гледат всеки ден Дързост и красота. Първият епизод е излъчен в мрежата на Си Би Ес на 23 март 1987 година. Сериалът е съдаден като сапунена опера по идея на Уилям Бел и съпругата му Лий Филип Бел. Дързост и красота е  единственият американски сериал в жанра, чиито епизоди се превеждат на испански език за испаноезичните почитатели в Съединените щати.

Поредицата се снима в Лос Анджелис, Калифрония. Сюжетът представя живота на фамилия Форестър, притежаваща модната империя Форестър криейшънс. Основните герои са Ерик Форестър (Джон Маккук), президент на модната компания, неговата съпруга Стефани (Сюзън Фланъри),  техният най-голям син Ридж (Рон Мос) и Брук Лоугън (Катрин Кели Ланг), омъжвана и за бащата, и за сина Форестър. Брук е притежателка на по-големия дял във Форестър криейшънс. Причината е, че тя открива печелившата формула Билийв, която носи много пари. Основният конкурент на Форестър е модната агенция Спектра фешънс. Конфликътът между двете фамилии е една от главните сюжетни линнии.

Вече 20 години, от 1993г., Дързост и красота не слиза от ефира на БНТ и продължава да се излъчва. Все повече се приближаваме до номерацията на излъчваните епизоди в САЩ. Докато се снима Дързост и красота, БНТ  излъчва епизодите, защото поредицата е международен феномен, бягство от личните и ежедневни проблеми в друга среда - дръзка и красива. Една от тайните е, че почти всички актьори от сериала пеят и изнасят концерти, посрещани като звезди от екзалтираната публика, например в Ротердам, Холандия. Въпреки завоите, проблемите и изненадите Дързост и красота винаги предлага оптимистично решение на ситуацията в   сюжета, затова въздейства позитивно на аудиторията, което е важно.

Дързост и красота  е единственият телевизионен сериал в света, който изпълнява хуманна мисия, предоставяйки роля на умствено изостанал актьор -  героят Кевин от  Бикини бар. По думите на американските актьори, той след всяка заснета сцена очаквал от тях редовните стимулиращи похвали с думите "А къде ми е прегръдката?". Това е и причината за една от многото награди на сериала, а имено на Националното общество за умствено и физически непълноценни индивиди в САЩ.  За да не ограничава аудиторията, Дързост и красота е един от малкото сериали, които се разпространяват задължително със субтитри, за да може да обхване всички категории зрители.

продължи >>

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !