Първият Ерген Виктор обяви Алек за...

Виктор Стоянов, който придоби огромна популярност у нас...

Сър Пол Маккартни е първият британски...

Пол Маккартни стана първият британски музикант...

Еврошампионът Иво Ангелов с бебе на годината

отпечатай новината

03.04.2013 18:15 | Видян 3031 пъти

Еврошампионът Иво Ангелов с бебе на годината

Човек като печели не знае колко губи, но обратното също е вярно. Миналото лято Иво Ангелов беше на дъното. Борецът си признаваше, че е бил в супер форма за Лондон и за една бройка е изпуснал поне бронзов медал. След олимпиадата бил на път да се откаже от спорта, но го спрял Армен Назарян, който мачкаше в същата категория до 60 кг в класическия стил допреди няколко години. А нещата на Иво в личен план тръгнаха рязко нагоре след августовската мъка, пише Супер 19'.

Само Ергенска мъка му остана. Оркестър с това шеговито име веселеше гостите на бореца на неговата сватба. Над 100 гости събра на венчавката си Иво Ангелов. Националът се врече във вярност на дългогодишната си приятелка Венета на пищно тържество в Перник. Кумове на младото семейство бяха неговият съотборник и световен шампион Явор Янакиев с приятелката си Надя.

Младоженците разрязаха триетажна торта и раздадоха по парче на тези, които ще ги последват към олтара. А букетът на булката се разпадна на три, като една от китките си взе кумата Надя. Безапелационен при улавянето на жартиера бе двукратният световен шампион за юноши Александър Костадинов, който с лъвски скок се добра до желания от множество ергени трофей.

Сред гостите на тържеството бяха президентът на Европейската федерация по борба (СЕЛА) Цено Ценов, президентът на БФ Борба Валентин Йорданов, целият треньорски щаб, начело с тогавашния старши треньор Братан Ценов, двукратния олимпийски шампион Армен Назарян, световните шампиони Николай Гергов и Христо Маринов, инструкторът на ФИЛА и носител на приза Златна свирка Янчо Костадинов, както и целият национален отбор по класическа борба и първия треньор на младоженеца Веселин Цветков.

В 3,10 навръх Нова година Иво още веднъж се почувства щастлив. Стана татко на първото си дете. Яна беше кандидат за бебе на годината. Дребничка като татко си – 47 см и 3 кг, но и с характер като него. Именно на нея беше посветен златния медал, който преди броени дни спечели на европейския шампионат в Тбилиси татко Иво. Той срази конкуренцията безапелационно и изведе България на второ място в отборното класиране след Русия. Сега вече Иво е убеден, че ще гони титла в чест на мъничката Яна първо на световното първенство през септември тази година, а след това и на олимпиадата в Рио, колкото и далеч да изглежда лятото на 2016 г. Досега Ангелов беше известен като "Сребърния", защото на последните две първенства на стария континент стигна до второто място. Има и бронз, с какъвто се окичи и на шампионата на планетата. Оттук – нататък обаче той няма да харесва нищо друго, освен златото.

Иво е роден на 15 октомври 1984 година в Перник, където живее и до днес. Иначе се бори за Ловеч – клуба на милионера Гриша Ганчев. Навремето пък беше в селекцията на Георги Илиев в неговия кюстендилски борцов клуб, който даде на България и сребърния медалист от европейското първенство в Тбилиси Вацо Методиев.




автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !