Край на мъката, Венера ни спасява от...

Венера в Овен – дали не ни даде доста стрес в...

Италия и Испания растат икономически,...

Силното представяне на Италия, Испания, Португалия и...

Самозванец оглави новото мешере!

отпечатай новината

12.04.2013 15:45 | Видян 4882 пъти

Самозванец оглави новото мешере!

Новият председател на ромското мешере всъщност е нелегитимен! Цигани-кардараши се обединяват, за да оспорят избора на т. нар. приор Христо Младенов Маринов, научи Шоу.

"Този човек никога не е бил приеман насериозно от ромите. Не е викан и за по-сериозни случаи на мешерето. Брат му Златко действително е бил председател, но през 2000 година го изгониха, когато даде интервю с позорящи факти за мешерето. Затова и сега ние сме решили да се съберем и да отсъдим как ще действаме спрямо този човек. Членовете на истинското мешере се пазят в тайна – така е било винаги", разкри пред Шоу един от най-уважаваните представители на ромския съд, който държи името му да не бъде споменавано именно по този повод.

Според него истинските причини за „осветляването” на Христо Младенов са... политически. „Той е председател на партия "Солидарност". Те нямаха успех на последните избори, успяха да вкарат едва 8 общински съветници за цялата страна. Сега се надяват покрай новосформираното нелегитимно мешере да наберат симпатизанти за партията. Недопустимо е председател на ромски съд да членува в политическа формация, защото ние трябва да сме независими”, коментира още членът на ромското мешере.

Справка на Шоу установи, че Христо Младенов Маринов действително е сред учредителите на "Солидарност". Според регистрацията на партията, той е неин председател заедно с Илия Иванов. Останалите членове на новосформираното мешере също са симпатизанти на "Солидарност", установи още проверка на вестника. Няколко дни преди да бъде обявено учредяването на новото мешере, Централнта избирателна комисия излиза с решение № 2322-НС от 29 март 2013 г. Според него партия "Солидарност" е допуснала нарушения и заличава регистрацията й за участие в изборите през тази година. В мотивите на комисията се споменава: "Списъкът, съдържащ имената, единния граждански номер и саморъчен подпис на 7963 избиратели, подкрепящи регистрацията на ПП "СОЛИДАРНОСТ" не отговаря на условията на закона. Видно от представения протокол на ГД "ГРАО" в МРРБ, броят на установените коректни записи е 5453".
Затова и ромите смятат, че учредяването на новото мешере всъщност е хитър политически ход.

"Вероятно ще създадат нова политическа формация и ще се опитат да ни измамят”, подозират те. Самата партия "Солидарност" е подписала декларация за сътрудничество с ГЕРБ и ДПС за предстоящите избори. Друг от представителите на мешерето пък е в предизборните листи на Меглена Кунева.

Христо Младенов Маринов всъщност отдавна има политически амбиции. Сред приятелите си твърди, че се ползва със силни протекции на влиятелни приятели от Русия. Нещо повече – сдобива се с униформа на генерал от... КГБ и казва, че тя му е предоставена заради особени заслуги. Снимката с парадните одежди на новия приор краси и профила му във Фейсбук. Под нея той е написал: "генерал – атаман".

От профила на Христо Младенов става ясно, че през последните месеци той претърпява истинска метаморфоза. Промените за него настъпват през 2012 г., когато се жени. Новата съпруга явно оказва благотворно влияние върху боса, защото дори и фигурата му претърпява коренна промяна. Само за няколко месеца от мъж с наднормено тегло той се превръща в слаб и елегантен председател на партия и дори слага очила, които му придават вид на интелектуалец.

На друга от снимките в профила на ромския съдия става ясно откъде идва интересът му към дългите, театрални тоги, с които той се появи по време на ромското мешере в „Шератон”. На нея той позира заедно с няколко чужденци, а от долу е написал: "Аз, на прием с приори от Китай, Европа и арабски страни". На снимките Младенов също носи тога с инициали на масонско братство. Източници на вестника ни разкриват, че преди да се насочи към ромското мешере, Христо Младенов действително имал апетити към масонското братство, дори искал да основе... циганска ложа!?! Именно оттам му дошла и идеята да се нарече "върховен приор на мешерето".

Младенов членува в няколко фондации за ромите, показа проверка на народното издание. Чрез тях той се опитва да привлече политически симпатизанти. Също така набира и средства. Независимо, че се представя за финансово стабилен, Христо Младенов изпитва недостиг на пари през последните месеци. Когато събира последователи, за да учреди мешере, на което да бъде избран за приор, той няма кинти дори да плати наема за залата в хотел "Шератон". Налага се по спешност да продаде на половин цена поточна линия за кренвирши в един от цеховете, които се водят негова собственост, разкриват източниците на Шоу.

Друга интересна подробност е, че старейшините на мешерето до един са роднини и все са от клана на Христо Младенов. Там е и брат му Златко, а останалите са братовчеди. Сред 17-те членове на мешерето са и едни от кръвните врагове на Цар Киро – Джаки и Станчо, които пък са братя на Царица Костадинка.

продължи >>

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !