Ким Кардашиян разкри какво наистина я...

Ким Кардашиян разбива дългия списък с неща, които търси...

5-те най-успешни момчешки групи в света

1. Джонас Брадърс Jonas Brothers, момчешка група,...

Бахаров, Вергов, Карамазов са тримата големи в "Арт"

отпечатай новината

15.04.2013 15:45 | Видян 2578 пъти

Бахаров, Вергов, Карамазов са тримата големи в

„Браво! Те са Тримата големи!" Такава беше реакцията на зрителите в голямата зала на Сатиричния театър в София в неделя вечерта, когато за първи път пред публика беше играна пиесата „Арт" със Захари Бахаров, Юлиан Вергов и Владимир Карамазов. Тримата приятели, които наскоро основата собствена продуцентска компания „Три мечки", направиха спектакъл без никакви забележки. Имаше на какво да се засмееш, над какво да помислиш, къде да изтръпнеш и да се натъжиш. И всичко това беше поднесено със съвършена мярка, за да не тежи в нито един момент. Може би затова публиката остана с приятното чувство, че е посветила вечерта си на нещо, което си струва, пише vsekdien.

„Това е пиеса за приятелството", направиха уговорка още в началото тримата актьори-продуценти. Те се познават точно от 15 години - колкото дълга е и дружбата между персонажите в „Арт" с автор Ясмина Реза. „И ние сме се карали, късали сме връзките помежду си за цял месец, после сме се сдобрявали и всичко е тръгвало, както преди", разказа минути преди началото Владимир Карамазов. И тъй като пиесата се играе и в други театри, Захари Бахаров уточни, че това може и да не е най-доброто и най-дълбокото й представяне, но със сигурност ще бъде най-истинското, защото е почти точно отражение на реалните отношения в екипа.

Какво става, когато благодарение на една картина трима приятели осъзнават колко са различни това води до тотален срив в отношенията им? Този въпрос е в основата на „Арт". Едно бяло платно на бели ивици изважда всички особености на характерите им, разделя ги и в крайна сметка издига отношенията им на ново ниво. За да докаже, че въпреки всички различия истинското приятелство е най-важното.

Героят на Карамазов е изключително смешен, Вергов е твърде материален и директен, а Бахаров с успех балансира между образа на изтънчения ценител на изкуството и недоволния от живота човек, готов да нападне с юмруци най-добрия си приятел, ако нарани емоциите му.

Актьорите-продуценти са избрали екип изцяло от близки хора. „Направиха ни нещо като услуга - за някои този ангажимент е ниво надолу", пошегува се Захари. Никой не се притеснява, че „Арт" е поставена и от други техни колеги. Като студенти в трети курс на ВИТИЗ Захари и Владо си избрали да поставят пиеса по същия начин - харесало им представление, в което от 10 години играел Стефан Данаилов. „Казахме си с дързост: „Да, там са големи актьори и са играли пиесата 10 години, но и ние ще я поиграем малко" и я направихме", разказа Захари.

В началото се тревожели дали ще успеят да получат авторските права - очаквали, че Ясмина Реза ще иска по-възрастни актьори. „Явно обаче с времето сме поостарели", каза през смях Захари. Към пиесата е изготвена и специална книжка с архивни снимки и спомени за приятелството на хората в екипа. Тя била „авторски проект" на Владо Карамазов.

През юни „Арт" тръгва на турне в страната, което ще обхване поне 20 града. Екипът се надява новият спектакъл да има успеха на предишния проект на „Три мечки" - „Спанак с картофи", който пълни залите до последното място. Съдейки от премиерата, целта е ще бъде изпълнена.

Снимка: vsekiden

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !