Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Карамфил пее: Бербо е бог

отпечатай новината

07.08.2008 12:49 | Видян 14394 пъти | Гласували 5

Карамфил пее: Бербо е бог

Карамфил Божиков е новата звезда в българската народна музика. Той ще се представи на фестивала Пирин Фолк за трети път. Напоследък обаче певецът е зает с химн за Димитър Бербатов. Парчето носи гръмкото заглавие Бербо е Бог и вече е почти готово. Преди конкурса в Сандански Карамфил ще си направи фотосесия. Но не каква да е, а гола. Няма майтап. Изпълнителят на тежки македонски песни ще позира само по топка и бутонки! И това, ако не е предпоставка за успех...

Карамфиле, как Ви хрумна да направите песен за Бербатов?
Напоследък все за това ме питат. Сигурно е нормално, след като става въпрос за звезда от неговия ранг. Няма нужда от толкова шум. Всичко тръгна от медиите. Попитаха ме дали бих изпял песен. Аз отговорих, че на този етап нямам такава идея. И после излезе заглавие, че подготвям химн за него. И за да не си помислят хората, че лъжа, наистина се заех с тази задача. Намерих екип и ето че, идеята почти е реализирана. Песента още не е готова напълно, малко остана. Преди да я пусна, ще искам и одобрението на Митко. Без това не може. Но предполагам, че от негова страна няма да има никакъв проблем.

В момента поддържате ли контакт с него?
Като малки сме ритали заедно. Даже може да се каже, че бяхме приятели. Доста време сме прекарали по стадионите и съблекалните. Но в последните години не сме имали контакти. За сметката на това общувам с брат му Асен. Близки сме, често се виждаме. Баща им е от моето село – Марикостиново. Тъй че се знаем, откакто сме се родили. Асен е страхотен човек. Същото може да се каже и за Бербо. Той е направил много за България, уникален футболист е, упорит е. Мисля, че заслужава да има песен в негова чест и се радвам, че именно аз ще я изпълня. Страната ни има нужда от повече хора като него.

Гледате ли мачове на Тотнъм?
Не пропускам. Следя всяка изява на Митко. Дано скоро отиде в някой гранд. Заслужава да играе в тимовете, които са в Топ 5 на Европа.

продължи >>

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !