Настимир зад фикуса: Фото на деня

Настимир зад фикуса: Фото на деня

Райна съблазнява от Ямайка

Фолкпевицата Райна отново пътешества по света. Този път...

Вълшебно "Морско синьо" с премиера в Сатирата

отпечатай новината

17.04.2013 17:45 | Видян 1533 пъти

Вълшебно

През детството на днешните баби и дядовци,  можеше срещу 5 стотинки, пуснати в уличен телефон, да се чуе цяла една приказка. Такава история разказва станалата вече класика пиеса на великия поет, драматург, преводач  Валери Петров – "Морско синьо". Това е третото представление на детската студия към Сатиричния театър, със съдействието на директора, известния актьор Калин Сърменов .

Премиерните спектакли под  режисурата на Димитър Еленов ще бъдат на 20 и 21 април, а представлението ще се играе всеки уикенд от 11 ч.

Младите актьори на студия Дефисто  са в трескава подготовка за премиерата на този вълшебен спектакъл. Над 30 деца-артисти на възраст между 8 и 17 години участват в представлението, изпълнено с невероятни картини от морското дъно. Сцените между главните герои и морските чудовища са спиращи дъха на зрителя.  Артистите пеят, танцуват, акробатстват  като в истински мюзикъл! Визуалните ефекти ще покорят детската фантазия и ще създадат едно мечтано от всяко дете пътуване сред красотата на природата.

Главната героиня – 9 годишната Лили, се захласва  в една странна приказка по уличния телефон. Зад нея обаче се образува опашка от нетърпеливи граждани.  Лили е толкова впечатлена от историята, че постепенно престава да забелязва шумния свят около себе си и "потъва" в приказката, която я пренася в красивият и разнообразен свят на морското дъно.

Там се запознава със странната риба Хрили. В своето пътешествие сред странни медузи, водорасли, корали и всякакви подводни екземпляри,  момичето има непредсказуеми  срещи с враждебно настроените подводни обитатели. Рибата  Хрили следва Лили, като непрестанно ѝ помага и така я спасява от трудните и опасни ситуации, в които тя постоянно попада. От приключение на приключение  между Лили и Хрили се появява непознато досега за тях чувство. Те постепенно осъзнават, че това е чувство на обич и истинско приятелство…..
Според големия български поет и драматург Валери Петров - достатъчно е едно погалване, една приятелска нежност, за да се промени целият свят около теб. Нали?!

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !