Любимката на шеф Ангелов си тръгна от...

Любимката на шеф Виктор Ангелов - Симона, по-известна...

Съдебен спор върна Нана Гладуиш в...

Уникалният за българския телевизионен ефир формат...

В Стокхолм отваря врати музей на ABBA

отпечатай новината

07.05.2013 12:30 | Видян 1693 пъти

В Стокхолм отваря врати музей на ABBA

Музей, посветен на ABBA - една от най-успешните групи в историята на музиката, предстои да бъде открит в Стокхолм. Идеята на кметската управа е да привлече стотиците хиляди посетители на шведската столица. В музея, посветен на световно известната поп група, посетителите ще могат да видят оригинални предмети, принадлежали на певците.

Сценични костюми, аксесоари и техни лични вещи ще бъдат изложени за почитателите. Любителите на пеенето ще могат да изпълнят песни на своите кумири, акомпанирани от оригиналните им оркестрации и на фона на холограми на групата в естествен размер.

"Шведската поп музика е важна част от културното ни наследство. ABBA е част от Швеция. Това, че вече не сме заедно, не означава, че не принадлежим на тази страна.", каза Бьорн Улвеус - бивш член на ABBA.

ABBA придобиха световна известност, след като спечелиха музикалния конкурс Евровизия през 1974 г. с хита си „Ватерлоо“. Последвалите албуми на групата се превърнаха в най-голямата визитна картичка за Швеция. ABBA е продала около 370 млн. записа в целия свят.



автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !