Най-татуираната българка лъсна чисто...

Над 100 картини е нашарила по цялото си тяло брокерката...

Майк Тайсън срещу Джейк Пол е обявен...

Предстоящата боксова среща между живата легенда на...

Испания си върна титлата "НАЙ-ДОБЪР РЕСТОРАНТ В СВЕТА"

отпечатай новината

06.06.2013 12:45 | Видян 1619 пъти

Испания си върна титлата

Испания, или както биха казали местните Каталуня си върна титлата Най-добър ресторант в света. В класацията дълго време водеше Ел Були на Феран Адриа, който първо бе изместен от копенхагенския НОМА, а после бе и закрит.

В ранглистата за 2013 г. обаче шампион е El Celler de Can Roca в Жирона – стария град, който е тгордост на северната морска провинция Каталуня, която смята себе си за нещо като отделна държава в рамките на иберийското кралство.

Ресторантът е водач и в класациите на Сан Пелегрино за най-добър в света и в тази на Акуа Пана за номер едно в Европа. Така че триумфът му е абсолютно несъмнен.

Собственици са двамата братя Рока – Жоан и Жорди. Те са избрали за свое лого голяма и оригинално изписана буква ‘R’. Трите „крака” на знака напомнят, че в аферата е замесен и третият им брат Жозеп, който също помага във фамилния бизнес.

Ресторантът на семейство Рока дебютира в класацията на 50-те най-добри в света преди 8 години. Бавно и славно се изкатери до върха на почетната стълбица. „Такива сме си ние – скромни и не преставащи да се развиваме”, обясняват в един глас тримата братя със златната ябълка на кулинарията.

Те обясняват, че за всичко е виновна майка им, която държала ресторантче в работническия квартал на Жирона – Таяла. През 1986 г. по-големите братя Жоан и Жозеп отворили El Celler de Can Roca. През 2007 г. обаче с появата на сцената на най-малкия Жорди класата се вдигнала много. Той явно е мислителят на клана и освен това е автор на иновативните сладкиши, които първи донасят международна слава на заведението.

Майсторът –готвач пък е Жоан. Жозеп помага на двамата да вървят напред в качеството си на изкусен сомелиер. Затова името му се поставя трето във фамилията.

Източник: списание Гранд хотели

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !