Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Разплакахме 5 пъти страхотната Айо

отпечатай новината

08.06.2013 09:00 | Видян 1935 пъти

Разплакахме 5 пъти страхотната Айо

В четвъртък София и ценителите на хубавата музика си подариха една прекрасна вечер, като посетиха дългоочаквания от меломаните концерт на Айо, невероятна изпълнителка, която не всички у нас познават добре и могат само да съжаляват за това. Той бе предвиден за април, но организаторите съобщиха, че заради работата по последния си албум Айо го отлага и той ще се състои на 6 юни.

И се състоя, а след него всички присъствали там със сигурност са по-позитивни и по-добри, поне за малко. Макар и да не успя да напълни зала 1 на НДК, певицата с нигерийски и румънски корени зареди с енергията и усмивката си всички и накара цялата публика да се хване за ръце и да пее песните й.

С лекота, непринуденост и невероятен артистизъм, Айо направи не концерт, а спектакъл. Песните й преливаха в различни стилове, инструментите на групата й рязко спираха и тя преминаваше в абсолютно соло, мелодията се изливаше в история, а речта - в смях, сълзи и отново песен. След час на сцената Айо слезе сред публиката, прегърна се с феновете си и се разплака. Това се повтори поне 5 пъти, тъй като певицата се трогна от емоциите, които сама беше създала в зала 1. „Аз съм много чувствителен човек и след като бях долу сред вас, вече не искам да съм на сцената", призна Айо.

Изключително непретенциозна, облечена с дънки, бяла риза и кецове, тя показа на всички големи музиканти в бизнеса как се прави шоу. Песните й бяха изпети сякаш за всеки един лично, цялата зала стана на крака и танцува с нея. На биса, който нямаше как да не бъде искан до откат от пощурялата публика, Айо изпълни шеметен танц, разплитайки кока си от безброй плитки, които се разпиляха като в приказка. И измисли в движение песен специално за София като подарък за тези, които наистина познават хубавата музика.

„София, София, навремето имах приятелка София, която не съм виждала от детските си години", не спря да комуникира с публиката Айо. Свири на китара, свири на пиано, благодари поименно на всичките си музиканти и докара до екстаз цялата зала. После благодари и на София за подарената вечер. Тя също й благодари.



Майка й е наркоманка

„Кариерата е на заден план. На първо място за мен е семейството ми". Така описва себе си и амбициите си Айо. Тя е родена на 14 септември 1980 г. в Германия в семейството на румънка и нигериец. Най-голямото дете е, има сестра и двама братя. Когато е 6-годишна, майка й започва да се друса с хероин и е арестувана, а Айо и братята й и сестра й са пратени от властите в приемни семейства. Чак 14-годишна, певицата може да се върне и да заживее с баща си. „Като дете виждах неща, които децата не бива да виждат. Виждах как майка ми се дрогира и краде, за да си купи дрога. Преди да започне с хероина, тя много ме обичаше и се грижеше за мен", казва Айо. 
Раните от детството си успява да преживее чрез музиката. Първата си песен пише на 15 години и тя е посветена именно на майка й и на болката, която й е причинила. Към днешна дата Айо е преодоляла тъгата и е щастлива с двете си деца Ник и Били-Ив, рожби на любовта й с афро-германеца Патрице, реге изпълнител и водещ в музикална телевизия.


Снимка: Булфото

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !