Серебренников с пола в Кан

Известният руски режисьор Серебренников се яви на среща...

Теди Кацарова изруся: Фото на деня

Теди Кацарова изруся: Фото на деня

Тезджан Наимова изгърмя с допинг!

отпечатай новината

11.06.2013 18:15 | Видян 2177 пъти

Тезджан Наимова изгърмя с допинг!

Доживотно наказание грози Тезджан Наимова. Както вече стана ясно, европейската шампионка на 60 метра в Гьотеборг е дала положителна допинг проба, непосредствено след спечелването на титлата на 3 март, пише Блиц.

Причината за евентуалното изключително тежкото наказание е заради това, че тя повторно нарушава антидопинговите правила.

Българска федерация лека атлетика (БФЛА) обяви по-рано днес, че спира временно състезателните й права заради наличието на забранената субстанция "Дростанолон" в "А" и "Б" пробите на спринтьорката.

Управителният съвет на БФЛА взе решение да наложи на Тезджан Наимова мярка "временно спиране на състезателните права" до окончателното изясняване на случая. Ако тя бъде призната за виновна, това ще бъде второ нарушение на антидопинговите правила в досегашната кариера на Наимова. Тя вече изтърпя 2-годишно наказание заради манипулиране на урината при даване на допинг проба и беше изхвърлена от спорта от 30 септември 2008-а до 29 септември 2010 г.

Обикновено при второ допинг нарушение наказанието е доживотно лишаване от състезателни права.

Наимова спечели титлата на 60 метра на Евро 2013 в Гьотеборг с личен рекорд на финала от 7,10 секунди, но ако бъде призната за виновна за употреба на забранената субстанция "Дростанолон", тя ще трябва да върне златния медал на 60 метра.

В този случай финиширалата четвърта в класирането Ивет Лалова ще получи бронзовото отличие.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !