Ким Кардашиян разкри какво наистина я...

Ким Кардашиян разбива дългия списък с неща, които търси...

5-те най-успешни момчешки групи в света

1. Джонас Брадърс Jonas Brothers, момчешка група,...

Най-добрите бизнесхотели в света

отпечатай новината

12.06.2013 12:00 | Видян 2183 пъти

Най-добрите бизнесхотели в света

Скъпи и евтини хотели са събрани в листата на най-добрите места за отсядане при бизнеспътувания на престижното списание Уолпейпър, пише списание Гранд хотели. От написаното се очертават глобалните тенденции в този тънък бизнес, които личат по опита на отличниците. Вижте кои са те:
 
Hotel Georges, Истанбул
Тазгодишният победител и носител на престижната награда Best Business hotel на хайсписанието Уолпеъйпър е the Georges в Истанбул. Това е малък бутиков хотел в сецесионна къща на павирана улица в района Галата на турския метрополис. Вдъхновен от т.нар „особени хотели” в Париж, the Georges е декориран с тъмен паркет по подовете, има ръчно правени мебели – шедьоври. Само 21 са стаите с тераси, гледащи към Босфора. Най-впечатляващ е пентхаусът на върха, който има собствен плувен басейн – последната мода в класните хотелски ВИП апартаменти. Всеки разполага с частен иконом, който е на разположение за всякакви прищевки. Клубният ресторант с ефектни тухлени стени Le Fumoir сервира френска кухня, приготвена от майстор Табризи– ентрекоти, крок-мосю сандвичи и най-добрия coq au vin или петел във вино в този град.

Park Hyatt, Сидни
Пренаправен с луксозна реконструкция за $68 милиона миналата година, Park Hyatt Sydney е ниска сграда от пясъчен камък, разположена в историческия район на пристанището в Сидни Campbell’s Cove. Стаите са 155, включително 3-те тавански апартамента, свързани с басейна на покривния 4-и етаж. Престижният Sydney Suite е с почти 360-градусова спираща дъха гледка с прочутата опера на Сидни в центъра на панорамата. На покрива има джакузи под открито небе, но по-голям хит е ресторантът на шеф Андрю Макий с неговото „съвременно австралийски вдъхновено меню”, базирано на местни продукти. 8 известни художници от страната - континент, дори светилото GW Bot, са работили по общите зони на хотела. Бизнесцентърът предлага, наред със задължителната техника, и секретарки.

Downtown, Мексико Сити
Разположен в историческия център на Мексико Сити, Downtown се разполага в един от малкото останали дворци от 18-и век. Зданието е било известно като Palacio de los Condes de Miravalle, Дворецът на графовете де Миравале, изградено от вулканична скала, привлича със старинния стил на господарското стълбище и ретро мотивите в стаите. Колониалният характер е осъвременен от забележителна фреска от 1945 на Мануел Родригес Лосано. Всичко е възстановено от амбициозната Habita Hotel Group.

Jervois, Хонконг
The Jervois се радва на изключителна локация - Sheung Wan, като наоколо е пълно с изключителни заведения, галерии и магазини. Това е третият проект на местната компания National Properties Holdings. Дизайнът е правен от двама французи – Флоран Негелек (екстериори) и Кристиaн Лиегр (интериори). Има 5 пентхаса на върха, които разкриват удивителна гледка към прочутото пристанище Виктория.

Wythe Hotel, Ню Йорк
Построена през 1901 г, тази индустриална сграда в Бруклин с поглед към реката Хъдзън е преустроена в хотел със 72 стаи. Тя е в типичния за Америка от онова време стил с декоративни тухли и железни колони. Хотелът има уникален бар със стъклен покрив, подписани от прочутата дизайнерска къща Workstead.

Hotel Bel-Air, Лос Анджелис
The Rockwell Group и Александра Шампалимо обединиха усилия, за да дадат нов живот на добрия стар и легендарен Hotel Bel-Air, инжектирайки свежа доза холивудски блясък. Няма как да бъде иначе, когато става въпрос за великата Dorchester Collection. Испанската колониална фасада с розов нюанс се вписва идеално в общата картина с огромната 12-акрова градина, обкръжаваща хотела.

NoMad Hotel, Ню Йорк
Последния проект на групата, която стои зад модния Ace Hotel New York бързо спечели популярност. Сградата е в стил Beaux-Arts в района NoMad ( северно от Madison Square Park).Дизайнът е на френския спец Жак Гарсия ( човекът, станал хит с Hotel Costes в Париж). Голямата библиотека е мега екстрата на този фантастичен обект.

Conservatorium, Амстердам
Идеално разположен между бутиците на Hooftstraat и музейния квартал, този дворец от червени тухли е бил банка, после музикално училище, а сега е прероден за хотел от Пиеро Лисони. Дизайнът е направен така, че да поддържа усещането за светлина и въздух с помощта на много стъкло. Невероятна е вътрешната градина, каквато е типична за някои престижни хотели в този чудесен град.

W Paris – Opera, Париж
Разположен в елегантна сграда от 70-те години на 19-и век на престижния булевард Осман е точно срещу Опера Гарние. W е с дизайна на Rockwell Group Europe. Дигитална стена е голямата атракция на лобито, което обаче не вреди на уникалните тавани и мраморни стълбища, спомен за епохата на Марсел Пруст.

Hotel Daniel, Виена
Хотелиерът Флориан Вайцер откри своя втори обект. Това е интимен бутиков хотел на няколко крачки от Schloss Belvedere в дипломатическия квартал на австрийската столица. Дизайнът е на Atelier Heisse, като са смесени ретро и съвременни мотиви. Цената за нощувка е само 92 евро.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !