Българското село - вече в неделя от...

От 31 март „Българското село“ ще се излъчва всяка неделя...

ЗаПлетени истории: Завръщането на...

Плетените дрехи са хит в световните трендове, хем за...

Ники Илиев закъса с лодка край Шабла

отпечатай новината

19.06.2013 15:00 | Видян 1938 пъти

Ники Илиев закъса с лодка край Шабла

Екшън на ръба на корабокрушението маркира финала на снимките на "Живи легенди" на морето. Героят на Ники Илиев , който е и режисьор на лентата, яхнал моторна лодка във водите на Шабленска тузла. Наложило се да повтори кадъра толкова пъти, че на финала, когато успял да навлезе в морето, возилото останало без бензин, пише Монитор.

"Ползвах дъски от пейката за гребла, но нищо! Един час не можах да мръдна, а вятърът вече ме бе изтласкал в открито море. Целият екип стоеше и ме гледаше от брега безпомощен. Накрая се намесиха рибари, те ми спасиха кожата", разказа Ники Илиев.

 В комедията, чиито сценарий списва по време на медения си месец в Сицилия, той е лекар с боксьорско минало.  Историята в "Живи легенди" се върти около шепа приятели, които си чукват среща 15 години след абитуриентския бал само за да споделят провалените си мечти. Преди да щракне с клапа по родното Черноморие, Ники изкара десет дни в Монте Карло.

В приятелска вила на брега на морето той снима сцените на съпругата си Саня Борисова с големия Микеле Плачидо. На екран красавицата и легендата от "Октопод" са баща и дъщеря.

"Микеле е земен и доста приятен за работа. Не беше нужно да му давам насоки, каза, че е разбрал достатъчно от сценария за героя си, който е художник. За срещата с него Саня изкара експресен курс по италиански", обясни Ники. Плачидо поискал само кола и шофьор, а хонорарът му бил символичен за звезда от неговия калибър.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !