Сребърният медалист от Евровизия 2024...

Baby Lasagna, който завърши втори на конкурса в Малмьо,...

Отиде си майката на Веско Маринов

Тази нощ е починала майката на обичания български...

Спецпроект: Затварят кандидатките за Мис България в Имение

отпечатай новината

24.06.2013 13:00 | Видян 7774 пъти

Спецпроект: Затварят кандидатките за Мис България в Имение

За трета поредна година изборът на Мис България се организира от No frame media, която притежава правата и за 2013 г. Продуцентите са подготвили нестандартна риалити поредица за подготовката на момичетата в пътя им до финала, която ще излъчва в ефира на TV7 през юли. Претендентките за короната трябва да са над 17 години, като горна граница за възрастта няма. Организаторите не поставят и изискване за височина, а за пропорционално тяло. Момичетата не бива да са представяли България в международни конкурси за красота. По регламент победителките в регионалните конкурси автоматично попадат в списъка на претендентките за короната.

Националните кастинги за надпреварата през 2013 приключиха този уикенд при огромен интерес в хотел Принцес в София. Най-красивите столичанки трябваше да преборят конкуренцията на момичета от цялата страна като Мис Видин 2012 и Мис Бургас 2012, които се опитаха да хванат последния влак за конкурса. Една от дамите, която впечатли оценяващите, беше 40-годишна и с постоянен адрес в Германия. Смелостта є да излезе с две гърди напред пред едва напъпилите гимназистки очарова Витомир Саръиванов – делегиран продуцент на TV7, фотографа Велислава Каймаканова-Ножарова, психолога Ани Владимирова и откривателя на модни таланти Тихомир Белегански.

„На кастингите се явиха доста красиви момичета и ми е малко трудно да определя някоя от тях като фаворит за короната. Разбира се, имаше и такива, които въобще нямаха проблеми със самооценката, но просто са за друго шоу. Тази година мацките разбиват клишето, че миските са красиви и задължително тъпи. Имаше доста студентки по право, момичета, които говорят по четири езика”, разясни Вито.

За първи път в конкурса няма възрастови, ръстови или други ограничения, което провокира дами с различна, дори нестандартна красота да се включат в надпреварата. Сред кандидатките беше и красавица с шоколадов цвят на кожата, която събра погледите на журито с екзотичен външен вид. За два дни пред погледите на екипа преминаха и две двойки еднояйчни близначки. В една от двойките първоначално се яви само едната сестра, която се оказа първа подгласничка на Best Erotic Model 2012.  

Момиче с 10 татуировки пък се яви на кастинга, който се проведе в Пловдив. 22-годишна красавица смая журито с оригиналните рисунки по тялото, но тъй като по регламент татусите не са забранени, тя бе допусната до прослушването. Условията тази година са по-либерални, тъй като Мис Свят ще се провежда в Индонезия и кръг по бански няма да има.

Според последните клюки в тв среди надпреварата за Мис България 2013 ще се излъчва от 15 юли, а финалът ще е в края на август. Конкурсът за най-красива българка ще бъде поднесен по нетрадиционен и възможно най-атрактивен за зрителите начин. Любопитното е, че миските ще бъдат затворени в специално построена за тях Къща, тип Биг Брадър. Камери ще следят в продължение на месец живота им в новия дом. Претендентките за титлата ще бъдат изолирани от околния свят в така нареченото Имение, където ще се подготвят за представянето си на големия финал. Предвижда се конкурсът да се състои от общо 11 телевизионни епизода, в част от които да се излъчват видео материали за всяко от близо 20-те момичета от цялата страна.

Освен откровенията на красавиците, в епизодите ще има специални рубрики, в които известни личности коментират всичко, което ще се случва в Имението. Мис България 2013 все пак ще си има и официално жури, което да взима отношение по подготовката на участничките и има право на вот. И тази година надпреварата има амбицията да стане проект, съчетаващ риалити шоу и конкурсна гала вечер, която ще се излъчва на живо и на която ще се избере новата Мис. Публиката ще може да опознае всяка от претендентките - както физическата им красота, така и особеностите на характера им. Зрителите също ще имат своята фаворитка, която ще бъде избрана пряко от тях чрез изпращане на есемеси.

Освен красива и интелигентна, тази година Мис България ще бъде облечена и в много свежи тонове. Това разкриват хора от екипа на тв риалитито. В подбора за голямата вечер на кандидатките не е заложено на нито една черна рокля. Тоалетите са създадени за модерни момичета - освободени, ефирни, но винаги в крак с тенденциите на сезона. Вместо дълбоките деколтета, неоставящи почти нищо на въображението, ще приссътват нежно разголените рамене, красивите голи гърбове и цепки.
В крак с тенденциите дизайнерите на конкурса ще експлоатират и високата талия, която е особено подходяща за официални случаи и придава елегантна издълженост на силуета, напомняща за аристократичните балове в стил Ана Каренина. Материите традиционно са безупречни. Сатенът, който напомня блясъка на славните години на Холивуд, е успешно конкуриран от благородните шифон и органза, тафта и шантунг. Органзата често оформя фини къдрички или ситни волани, които в момента царстват сред детайлите. Красивите, ръчно работени дантели, също не са пренебрегнати и дават усещане за нежност и свежест.



продължи >>

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !