Майк Тайсън срещу Джейк Пол е обявен...

Предстоящата боксова среща между живата легенда на...

Руси Чанев и Мимоза Базова носители...

Двама от носителите на „Аскеер“ за 2024 година бяха...

Дъщерята на Косьо и Божана ги събира

отпечатай новината

14.07.2013 09:00 | Видян 2771 пъти

Дъщерята на Косьо и Божана ги събира

С непосилна задача се е заела дъщерята на новинарския тандем Константин Божана Филипови. Малката Елия иска да вижда родителите си заедно не само в ефира на ТВ 7. Детето желае да възроди любовта на известните си родители, които се разделиха без драми преди години. Косьо и Божана отдавна са разкрили тайния план на дъщеря си и всячески се опитват да й обяснят необратимата промяна в отношенията си.

"Тя често иска да ни прегръща заедно, допира ни главите и видимо иска да сме едно, но разбира, че това е възможно само в телевизията", признава Косьо. Той, както и Божана неведнъж са разяснявали защо и как са стигнали до решението да се разделят и са подчертавали колко силно приятелство са запазили помежду си. Двамата се залюбват твърде млади, за да знаят какво е нужно за един сплотен и дългогодишен брак. Поддали се на емоциите си, на влюбването си и смело положили основите на семейството си. Минало време обаче и се оказало, че за бетонирането на една връзка се изисква много повече.

"Просто се отдалечихме. Не разговаряхме вече за лични неща, не си споделяхме. Не е имало скандали, а много разговори", споделя Божана. Бившата синоптичка и новинарят в Нова тв дълго обсъждали възможните изходи от създалата се ситуация. Накрая Косьо и Божана решили да поживеят разделени, за да проверят дали ще си липсват. Оказало се, че се чувстват много добре, и предприели следващата стъпка. Без адвокати подали молба за развод, насрочили им дата, отишли и прекратили брака си. После седнали да хапнат в близкия ресторант.

Истината е, че Косьо и Божана са щастливо разведени. Те са осъзнали истината, че раздялата е по-добър вариант пред това да се измъчват да живеят заедно без любов. Компромиси не бива да се правят и заради децата, убедени са бившите съпрузи. Едва ли за израстването на едно дете би била здравословна среда, в която родителите му се наказват с мълчание или с ожесточени скандали.

Затова Божана и косьо нито за миг не са се замисляли да останат заедно заради детето си. "Имаме дъщеря и аз искам тя да вземе всички положителни неща от баща си.Искам да го обича, да знае, че той ще е винаги до нея, да си представя като всяко момиченце, че той е най-най, защото е нейният баща. Сигурно й липсва, но ние винаги сме работили – аз сутрин, той – вечер, и не ни е оставало много време да сме заедно тримата – сега обаче ходим да вечеряме, защото ми е приятно. Споделяме си какво ни се е случило, как сме изкарали и се забавляваме", споделя Божана.

След развода малката Елия останала да живее с майка си, а татко си Косьо виждала по няколко пъти на ден. Вече почти 9-годишното момиченце приемало естествено положението. Елия непрекъснато виждала здравата връзка и топлите чувства между родителите см. Действително Божана и Косьо може и да са разведени, но сякаш нищо не се е променило помежду им.

Освен съжителството им, разбира се. Бившите съпрузи се прегръщали и целували за "здрасти" и за "чао", коментират и колегите им. Тандемът не се разделя покрай работата си В ТВ 7, а и в свободното си време. Освен това Косьо и Божана се стараят да не лишават от внимание дъщеря си и измислят какви ли не забавления, в които да се включват и тримата. Синоптичката и новинарят отдавна не живеят под един покрив, но пазаруват заедно за отделните си домакинства.

Обикалят и магазините за дрехи, за да се съветват при покупките си. Нито Божана, нито Косьо някога са криели, че се приемат един друг като най-голямата си любов в живота. Но вече си пожелават да срещнат друга такава.
 "Между мен и Божана има много добри чувства", казва Косьо. Двамата са толкова близки, че когато ги канят да се преместят от Нова телевизия в ТВ 7, първото, което правят, е да се потърсят взаимно за съвет. Толкова единни и сплотени семейство Филипови продължават да бъдат и днес. И всячески се стараят в грижите за дъщеря си.

Малката Елия понякога не крие, че желае да види майка си и татко си заедно, както преди. Както Косьо е признавал, Елия често приближава лицето му до това на майка си в желанието си да ги сближи. Това обаче няма как да стане. Близостта между Косьо и Божана отдавна се изчерпва с всеотдайно приятелство, успешен тандем в работата и в стремежа си да дадат на малката Елия най-доборото, на което са способни.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !