Бащата и братът на Ергенката Надежда...

Бащата на Надежда Вишева, която стана финалистка в...

Отиде си най-старата жена в Гърция,...

Най-възрастната жена в Гърция е починала на 119-годишна...

Агент на Сикрет сървис убил Кенеди погрешка

отпечатай новината

30.07.2013 18:00 | Видян 2146 пъти

Агент на Сикрет сървис убил Кенеди погрешка

Тази есен се навършват 50 години от убийството на президента Джон Ф. Кенеди. По този повод, няколко седмици преди деня на убийството през тази година, един телевизионен канал ще пусне документален филм, според който агент на секретните служби е изстрелял един от куршумите, повалил Кенеди, информира Асошиейтед прес.

Филмът на ReelzChannel "Джей Еф Кей: Димящото дуло" се базира на работата на пенсионирания австралийски полицейски детектив Колин Макларън и книгата "Смъртоносна грешка: Изстрелът, който уби Джей Еф Кей" на Бонар Менингър.

Джон Ф. Кенеди бе убит на 22 ноември 1963 г. в Далас. Макларън е търсил данни за убийството му в продължение на четири години. Той и Менингър позовават и на балистични данни в книгата на Хауърд Донахю, публикувана по-рано.

Двучасовият документален филм, който ще бъде излъчен на 3 ноември в САЩ, Канада и Австралия, внушава, че един от куршумите, улучили Кенеди, е изстрелян от агента Джордж Хики, пише 24 часа.

Макларън поясни: "Онова, което казваме във филма, е, че според нас става въпрос за трагичен инцидент". Когато Лий Харви Осуалд, за когото се смята, че е атентаторът на президента, изстрелял първия си куршум, Хики се е опитал да отвърне на огъня, използвайки пушката си. Но понеже бил неопитен в използването на оръжието, агентът изстрелял куршума си накриво и той случайно улучил Кенеди, посочва детективът.

"Изобщо не внушаваме, че Хики е бил замесен в някаква конспирация. Комисията "Уорън" заключи през 60-те години на миналия век, че прeзидентът е бил убит от Осуалд, който е действал сам", казва още той.
 
Снимка: 24 часа

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !