Цар Борис кара теснолинейката за...

Интересен факт е, че първият „шофьор“ на уникалната...

7-те най-велики римски императори в...

1. Октавиан Август Октавиан Август (Август...

Маша: Никога не съм подражавала на други тенисистки!

отпечатай новината

09.08.2013 09:44 | Видян 1525 пъти

Маша: Никога не съм подражавала на други тенисистки!

Най-богатата тенисистка в момента Мария Шарапова (има състояние от 90 милиона щатски долара) украсява корицата на септемврийския брой на списание Shape. В изданието любимата жена на нашата тенис звезда Григор Димитров разкрива как поддържа фигурата си в топ форма, освен разбира се ежедневните тренировки по тенис. 26-годишната руска тенис богиня показва своята безупречна фигура пред фотографа Мат Джоунс. Ето и няколко акцента от интервюто с мис Шарапова:

За това, че играе тенис вече 22 години:

"Започнах да тренирам тенис, когато бях едва 4-годишна. Но тогава не играех всеки ден. Ежедневно започнах да тренирам, когато навърших 7 години. Тогава със семейството ми се преместихме от Русия в Съединените щати и аз започнах да се обучавам много сериозно и прекарвах много часове в практикуване на този спорт. Винаги съм била очарована от тениса. Наслаждавам се на индивидуалния характер на този вид надпревара и на факта, че само ти стоиш срещу своя опонент. Обичам тази игра и знам, че до момента на победата, трябва да дам всичко от себе си."

Колко още време смята да продължи да се състезава активно:

"Ако някой ми беше казал, когато бях на 17 години, че на 26 още ще играя, нямаше да му повярвам. Но аз съм тук и все още се чувствам мотивирана да продължа да се състезавам. Чувствам се добре физически и смятам, че се справям успешно. Физиката е ключов фактор във всички спортове. Ако нямате сериозни травми, можете да играете в продължение на много, много години."

За нейните съвети по отношение на тениса:

"Трябва да намерите това, което ви прави успешен лично вас, а не да копирате другите играчи. Възхищавах се на някои тенисистки, когато бях по-млада, но никога не съм им подражавала, нито пък съм ги копирала. Така че, когато децата казват, че искат да бъдат като мен, аз ги съветвам: "Искайте да станете по-добри от мен!""

Източник: Dnes.bg
Снимка: сп. Shape

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !