12 години смятали женски хипопотам за...

Женски хипопотам в зоопарка в Осака, Япония, е смятан за...

Венеция започва да събира такса за...

Венеция ще започне да събира такса за еднодневни...

Cirque Du Soleil изнасят невероятно шоу в София

отпечатай новината

09.09.2013 15:00 | Видян 1320 пъти

Cirque Du Soleil изнасят невероятно шоу в София

Остава само седмица до пристигането на "Цирк дю Солей”! Най-популярната циркова трупа идва у нас с огромен екип, за да ни представи най-зрелищния си спектакъл Alegría. Покорило сърцата на 14 милиона зрители по света, Alegría е уникално шоу в бароков и оперен стил с пищни костюми, оригинална музика на живо и главозамайващ декор, който допълва удивителния атлетичен и артистичен спектакъл. Резултатът е впечатляващ микс от акробатични умения, сила и бързина, комбинирани с елегантно и ефирно изпълнение.

На 14-ти септември, събота, дни преди пристигането на циркова трупа в София, "НепознатиТЕ" излъчват ексклузивния филм на Георги Тошев, режисьора Ема Константинова и оператора Румен Василев "Невъзможно е само дума", в който показват как се ражда магията на канадския "Цирк дю Солей".

Екипът на поредицата е единственият от българска страна, допуснат зад кулисите, където има достъп до гардероба на трупата, до фитнеса, където всеки ден акробатите и артистите тренират неуморно за изпълнението на свръхчовешките си номера. "НепознатиТЕ" се срещат с артистичния директор на мегапродукцията, както и с българина Митко Христов, който отговаря за техническото обезпечение на спектакъла.

Идеята за „Цирк дю Солей” се ражда преди близо 30 години, за да разчупи традиоционната представа за цирковото изкуство. Той е съвършеното съчетание на акробатика, музика, танц, театър, опера, а в последните години и мултимедия.  Неговият създател Ги Лалиберте е човек с визия и решителност. Независимо от трудното начало, той успява да наложи концепцията си и през 1984 г. "Цирк дю Солей" става факт.

Човекът, започнал кариерата си като уличен артист, днес е един от най-богатите хора в Канада, щедър филантроп, покер играч от висш ранг в някои от най-престижните световни турнири и, съвсем в тон с жаждата му към предизвикателства – първият канадски космически турист. Очевидно Лалиберте е човек, който наистина не познава значението на думата "невъзможно".

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !