Райън Гослинг бил подвластен на...

Райън Гослинг е едно от най-големите имена в Холивуд. Но...

Джони Деп купува средновековен замък...

Холивудската звезда Джони Деп иска да купи средновековен...

Спортинг: Изгонихме Божинов по правилата

отпечатай новината

11.09.2013 14:20 | Видян 2213 пъти

Спортинг: Изгонихме Божинов по правилата

Скандалната раздяла между Спортинг Лисабон и Валери Божинов се превърна в сапунен сериал. Българинът се закани да съди португалците във ФИФА заради дисциплинарното си уволнение. От Лисабон пуснаха официално съобщение, с което изказват недоумение от действията на Божинов и неговия мениджър Джери Паломба. Оказа се, че от Спортинг изпълнили желанието на българския нападател, за което той сега ще ги съди, пише Всеки ден.

От клубния офис на стадион „Жозе Алваладе" съобщиха: Спортинг поддържа становището си, че договорът на Божинов е прекратен. Клубът е изпълнил всички правила и изисквания за това. Изненадани сме от днешните изявления в медиите на Джери Паломба, агент на играча. След прекратяването на договора ръководството на Спортинг изпълни неговото желание за среща на 29 август, на която той не изказа никакви възражения по този въпрос".

Божинов и Спортинг се надцакват вече два месеца. Българинът бе в тежест на „лъвовете" заради заплатата си от 100 000 евро на месец. В същото време португалците се надяваха да вземат прилична сума при евентуална продажба, като от италианския Парма чукаха настоятелно на вратата на Валери. Условието на „дуковете" обаче бе да го вземат без трансферна сума.

След затварянето на трансферния пазар от Спортинг заиграха мръсно. Португалците уволниха дисциплинарно Божинов, който според тях не се явил на тренировките на тима. Българинът отвърна, че нито е получил информация къде и кога да се яви на лагер, нито е бил в състояние да го направи заради влошеното здравословно състояние на баща си.

В същото време Джери Паломба се изтипоса пред медиите и изсипа цяла торба с обвинения. „Искам да уточня, че договорът не е прекъснат. Божинов все още е играч на Спортинг, а от клуба са в тотална грешка", обясни мениджърът.

В същото време италианските медии съобщиха, че 27-годишният Божинов е предложен на Лацио, където трябва да бъде резерва на опитния германски нападател Мирослав Клозе. Паломба потвърди за интерес от Италия, но отрече предишните спекулации, че Валери ще се върне в „Лече". Преди това все пак трябва да се разберат със Спортинг.

„Валери иска да се върне в Италия, където израсна като играч и като мъж, но преди това трябва да изчистим недоразуменията със Спортинг. Чак след това можем да говорим за евентуалното му завръщане", каза още Паломба.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !