Истинският вярващ винаги уважава...

Той е мюсюлманин, който възстановява християнски...

Меги Димчева с премиера на Чудесата в...

„Чудесата в нас“ ще се случат на 6 юни, 19:00 ч., в...

Кюрпанов минава от СИК на ВИС

отпечатай новината

25.09.2013 18:00 | Видян 4959 пъти

Кюрпанов минава от СИК на ВИС

Модни очила с дебели черни рамки, но на практика без диоптер. Европейска екстериорна визия. Палав перчем. Отлично поддържано тяло, оставило непрочетени бая книги. Добър английски и още по-уверен италиански език. Това е кратък портрет на попадналия в последния момент в къщата на „ВИП Брадър” Мариан Кюрпанов.

Кой е той, питат се мнозина? Компаньон на Дарина Павлова, отговарят им други. Но за това следствие, драги читатели, си има причина... Първата месторабота на софиянеца е бодигард. Висок и здрав, той е харесан още като тийнейджър и гордо застава на входа на култовата след средата на 90-те години столична дискотека „Алиби”. За гостите на столицата уточняваме, че тя се намираше насред Борисовата градина. Беше окупирала някогашния колодрум на София, пише Всеки ден.

Държаха я братята Маргини и техните бойни другари от небезизвестната трибуквена групировка СИК – един от бизнес титаните на несвършващия преход. В онези години софийските яки момчета са разделени – или са от нея, или са от вечния враг ВИС. То бе нещо като да бъдеш от „Левски” или от ЦСКА. Нямаше среден път.

Кюрпанов, макар и малък, обаче прави изненадващ завой. От крилото на СИК попада под крилото на ВИС. Той се мести да работи във  фитнесцентъра на къпалнята „Мария Луиза”. Там господар е враг №1 на сикаджиите Жоро Илиев. Главния, както наричат боса си момчетата от ВИС, сам тренира във въпросната зала за бодибилдинг. В джима идват и всички онези, които са привлечени от парите и опасния му чар – от бизнесмени до видни столични красавици.

Една амбициозната букерка на висаджийската модна агенция „Ъндърграунд”, по онова време с разделена по равно собственост между покойния Дим Дуков и съпругата на Главния Мая Илиева, зяпа в друга посока. Русата Розалия Тинкова, която по нещо напомня Донатела Версаче – неин идол в живота, веднага открива потенциала на младока. И решава да го направи модел. Мариан, който никога не е бил „Мистър България”, веднага е харесан от Дуков и неговата наследница на поста шеф на агенцията Илона Цакова – голямата любов на Тодор Славков.

Софиянчето е лансирано и успява да спечели конкурса за мъжка хубост „Менхънт”. На световния финал се класира шести  и се сдобива с медийния прякор „мъжката Калканджиева”. Стига до четвъртото място на друго модно състезание. Но не прави собствена агенция като Жени. Запитан в едно интервю след триумфа му по конкурсите по света и у нас с кои известни личности го е срещнал животът, той отвръща непринудено: „Ами, с Вълка, Пехливанов и другите големи хора, когато работех в дискотеката”. Не много дълго след тази впечатляваща тирада Мариан избира свободата. Той заминава за Италия. Там го харесват, защото е с местен тип чар. Достатъчно висок е и не е прекалено набит, както повечето ни модели.

Снима корици за гей- и спортно списание. И на двете места хубавецът позира гол на първа страница, но контекстът е съвсем различен. А посланието е като на телевизионния сериал от близкото минало „Между два бряга”.
В шоубизнеса на Италия това далеч не са всички точки на Мариан. Явява се като мъжки адреналинчо в шоу за клюките покрай футбола. Става аниматор в заведение край гробищата в Милано.

Един от двадесетте модели е на реклама на Долче и Габана, снима каталог за бельо на марка евтини, но популярни гащи. Един слънчев есенен следобед е забелязан на разходка на главната пешеходна улица в Милано, прегърнат с вдовицата. Въпреки всичките му опити да отрича, свидетели на близостта на красивата двойка стават двама български журналисти и тайната няма как да бъде укрита.

И това напук настоятелните молби на Дарина Павлова, която осъзнава в каква каша се е забъркала. За нея хващането в крача е много кофти, защото в онзи момент не е минало много време от смъртта на нейния съпруг Илия Павлов – броени месеци. А имиджът на веселата вдовица никак не се вписва в образа й на майка на три деца и глава на най-големия семеен тръст в България.

Всъщност, положението прилича на поговорката “Гузен негонен бяга”, защото в обикновеното приятелство между мъж и жена, пък били те възрастна и богата и млад и не така заможен, не е грях. Както и в това да се прави компания на дама.
Госпожа Павлова обаче приема момента като по-тежък, отколкото драмата с прословутия чек, който Хилари Клинтън лично връща на казанлъчанката, след като  разбира от кого бъдещият сенатор, а след това и държавен секретар на Съединените американски щати е получила щедро дарение.

Дали от Дарина или от друга от известните по-възрастни от него дами, с които чат – пат е засичан по случайност от италиански папараци, Мариан е заразен от вируса на бизнеса. И той решава да покори България с нови стоки и мода. Той се оказва свързан с откриването на огромен магазин за масова италианска мода, окупирал голяма част от горния етаж на така и не потръгнал столичен мол. Самият Кюрпанов обаче се оплаква, че нещата не потръгват и по информация в родната преса той се отказва от проекта, защото от финансова гледна точка претърпява известно фиаско и вече няма връзка с магазина за народа.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !