Албена Михова с драматична съдба

Тази събота (27 април) от 17:00 ч. по bTV в студиото на...

Джейкъб Колиър и Мистерията на...

Шесткратният носител на "Грами" ще свири и пее заедно...

ON!Fest тегли чертата: 15 000 посетители за 3 дни

отпечатай новината

26.09.2013 13:10 | Видян 1205 пъти

ON!Fest тегли чертата: 15 000 посетители за 3 дни

ON! Fest тегли чертата след тазгодишното си трето издание и резултатите са впечатляващи: в рамките на 3 дни и 12 000 кв. м. фестивалът събра над 15 000 посетители.

Над 10 000 човека присъстваха в залата на ON!Gaming и над 350 000 следиха в интернет епичните финали на Балканския шампионат по най-популярната видео игра в света – League of Legends с награден фонд от 5 000 евро.

На първо място след оспорвана битка в него се класира турският отбор Dark Passage, последван от Kalu OP (Сърбия) и Bulgaria's Finest (България). Втората гейминг сцена владееха Giant – победител в турнира по StarCraft 2 и отборът Total Aggression, който се класира на първо място в турнира по DotA 2.

Препълнена беше и ON! Anime зоната на Nakama – територията на традиционните и съвременни култура и изкуство на Далечния Изток. Двудневен Cosplay конкурс с над 80 участници, атрактивно Steampunk ревю, целодневни прожекции на AMV, арт конкурс за рисунка в стил аниме, както и поредица от работилници и уъркшопи бяха част от програмата. Акцентите на голямата сцена бяха лекцията за Marvel и DC комиксите на световния Гинес рекордьор за най-голяма колекция на Батман предмети - Здравко Генов.

ON!Graffiti тази година надмина себе си с близо 50-метровия Dr. Mundo от League of Ledengs, който се подава заплашително от една от охладителните кули на ТЕЦ София. Проектът, дело на организаторите на ON! Fest, с любезната подкрепа на Столична Община, Агенция за развитие на София и RUSH, е един от акцентите в подкрепа на Кандидатурата на София и Югозападен регион за културна столица на Европа за 2019 г.

Посетителите на ON!Parkour имаха възможност да набюдават демонстрациите и да се включат в уроците на чуждестранни гости от Русия, Унгария и Сърбия, както и едни от най-добрите български фрийрън атлети от Freerun Bulgaria под звуците на DJ Sava.

Четири шоута с демонстрация на дрифт умения в тандеми, двойки и тройки представиха пилотите на паркинга на Интер Експо Център. Късметлиите сред посетителите на ON!Fest имаха възможност както да наблюдават спиращите дъха шоута, така и да се возят заедно с пилотите.

Нов национален рекорд за скачане на височина поставиха участниците в bike trial зоната, която тази година включваше огромен air-bag, допълнен от интересна композиция с препятствия и скокове с различни степени на трудност.

Най-голямата рампа пък стана мястото за демонстрации от българските кънкьори, подкрепени от най-добрите скейтъри в изграден специален скейт парк.

В първия ден на фестивала ON!Dance зоната разгорещи кръвта на присъстващите с поредица от открити уроци във всички стилове на латино и стандартните танци.

Съботното парти HMSU Класика бе напълно разпродадено и запълни капацитета на залата от 2 500 присъстващи.

ON!Fest 2013 бе домакин и на единствената у нас и на Балканите професионална конференция за разработка на игри - GDS Bulgaria, и най-бързо развиващата се музикална борса в региона – MusicPRO.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !