Защо викингите са изпилявали зъбите си

В хода на историята хората са променяли телата си по...

В културата съм франзцузин, в живота...

Роже Вадим е френски режисьор от руски произход,...

Колко струват звездите на Лудогорец

отпечатай новината

05.10.2013 09:00 | Видян 2874 пъти

Колко струват звездите на Лудогорец

Лудогорец е истинска СЕНЗАЦИЯ не само за българския, но и за международния футбол този сезон. Победният ход на българските шампиони в турнира за Лига Европа смайва спецовете. Кой би предположил само преди две години, че един тим без история от дълбоката ни провинция ще стигне до подобни върхове?

Каквото и да си говорим, става дума за пари. Лудогорец е единственият клуб у нас, в който никога не е ставало въпрос за парични проблеми. Президентът Домусчиев не е изнервял и за ден състезателите и треньорите си с финансови оглушки, както честичко правят колегите му от Левски и ЦСКА през годините. Сигурно на това се дължи и стремглавото въздигане на тима му.
Както се казва, едно е да имаш пари, друго е да нямаш пари. Припомняме статията на швейцарския вестник Блик, който

оцени бг мултимилионера на 1/2 милиард евро


Ето и статията: „Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев е приказно богат, а обещаната от него премия за елиминиране на Базел в плейофния кръг на Шампионската лига и влизане в групите е стряскаща в сравнение със стандарта в България. Една медицинска сестра там взема месечна заплата от 300 швейцарски франка. С 400 лекарите получават не кой знае колко повече. На играчите в Лудогорец са обещани по 60 хиляди франка за влизане в групите на Шампионската лига. Това прави 150 заплати на един лекар. Зад финансовата стимулация стои един от най-богатите хора в страната Кирил Домусчиев. Мултимилионерът от 3 г. е собственик на Лудогорец, а през последните два сезона отборът му стана шампион в България. Според най-често срещаната версия то възлиза на над 500 милиона евро”.
Човекът не си стиска парите за заплати на своите футболисти.  Според Труд  в Разград работи

най-скъпоплатеният в А група – румънецът Козмин Моци

Той прибира 27 хиляди евро на месец. Има друг с 25 хил.. Няколко с 20 хил. И няколко с 15 хил., колкото е таванът във втория по заплати у нас Левски. Най-едрите пари при шампиона обират чужденците, българите по принцип са на кота до 15 000 евро. Общо бюджетът за възнаграждения изглежда между 300 и 400 хиляди евро на месец, което прави над 3,6 милиона евро на година или 7 милиона.
Не е ясно обаче дали информацията на колегите е изцяло вярна, тъй като в края на лятото, през което Лудогорец успешно мина през ситото на предварителните групи на Шампионската лига и едва в плейофите отстъпи на Базел, беше разработена изцяло нова схема на заплащане. Вече играчите получават по-малки заплати, но получават щедри премии при победа. Те вземат по 5000 лв. на човек за успех навън. В А група трите точки са оценявани на 3000 лв. Те обаче взеха по 15 000 евро на калпак за влизането в Лига Европа. Още по 10 бона в европейска валута ги очакват, ако успеят и да излязат от групите и да продължат в следващия етап на престижния клубен турнир, което изглежда все по-вероятно.
Според 24 часа една от най-скромните заплати е на наставника Стойчо Стоев.

Треньорът се разписва срещу 6000 лв. месечно


На него обаче също се изплащат солидни премии при успех. А Стоев очевидно си знае работата, както личи по постигнатите от тима резултати, и това със сигурност ще му осигури не само добри доходи, но и стабилност, за каквато само могат да си мечтаят другите треньори на грандове у нас. Президентът Домусчиев няма навика да сменя като носни кърпички наставниците и очевидно само печели от това.






















автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !