Истинският вярващ винаги уважава...

Той е мюсюлманин, който възстановява християнски...

Меги Димчева с премиера на Чудесата в...

„Чудесата в нас“ ще се случат на 6 юни, 19:00 ч., в...

Кичка се бутала на щатския Плейбой

отпечатай новината

18.10.2013 14:15 | Видян 5179 пъти

Кичка се бутала на щатския Плейбой

Миналата година Лили Иванова отбеляза половинвековния юбилей на кариерата си с двегодишно закъснение. Тази година пък Кичка Бодурова празнува 30 години на сцената. А първата й певческа награда е отпреди 42. Преди 36 пък печели приза на община Бургас на Златният Орфей, припомня Супер 19'.

Кичка винаги обяснява, че става въпрос за 30 години от първия й самостоятелен албум. По формулата, че никой не е пророк в собствената си страна, огнената бургазлийка от стар род се прочува първо в Германия. Вярно, Източна, която вече не съществува, но там шоубизнесът е много по-напреднал, отколкото у нас. Не е тайна, че самият академик Хачо Бояджиев цял живот се учи за своите новогодишни и други програми за БНТ, които го направиха класик, именно от берлинския Фридрихщадтпалас.

Така, след като я виждат на сцената на Орфея през 1977 г., немците изнасят нашето момиче и го държат в творчески плен няколко години. Снима поне 2 телевизионни предавания на месец и записва много песни в радио Берлин. Изпълнява няколко песни на немски език, които стават много популярни в ГДР.

Работи с Тина Търнър и други световни звезди. Отскача и до братския Съветски съюз. В столицата на идващата зимна олимпиада Сочи е трета на фестивала Червеният карамфил, бронз й дават и на прочутия в соцлагера Шлагерфестивал в Дрезден, втора е на Интерталант в съседна  Чехословакия. Побратимът на бургаския фестивал за морето и неговите трудови хора в немския Рощок й дава приза за най-добър глас на фестивала Песни за морето.

При толкова много отличия, тя привлича вниманието и на продуцентите отвъд желязната завеса. Тя е поканена за почетен гост на фестивала Олимп в Гърция. Там работи с голямата звезда на комшиите Дионисио в далечната 1980 г., когато капсцената е тера инкогнита за българските изпълнители, които припарват при врага само на някой треторазреден фест. При това посещение се явява на конкурс на фирма Колумбия в Атина и го печели. Осъществява концерти и ангажименти по цял свят, даже в далечна Австралия и във Великобритания, където преди това са стъпвали само оперните ни певци. Кичка е и солист на концертно турне с оркестъра на радио Хелзинки, Финландия.  През 1990 получава

Златна плоча за продадени над 450000 копия от Балкантон. Предприемчива като всяко морско чедо, тя усеща доста бързо, че естрадата е обречена на забвение, което нейните колеги не осъзнават и едва нсвързват двата края през 90-те години. Още през 1991 Кичка заминава да живее и работи в Съединените щати, след като пътьом е попяла в Кипър. Там взема със себе си своя брат, който остава да живее на Острова на Афродита, където прави и семейство.

Цели 3 брака следват в американската история на Бодурова. Преди 20 години тя става майка на дъщеря – днес студентка по тв журналистика и нейна най-добра приятелка, кръстена на татко си. Тогавашният й съпруг Крис отново живее с Кичка. Двамата са и бизнеспратньори. Купуват къщи в лошо състояние, премоделират ги, както го нарича Кичка и ги препродават с добра печалба.

През останалото време Кичка организира гастроли на свои колеги от старата школа в САЩ. Мнозина заведе на Олимпиадата по изкуствата в Лос Анджелис. След преместването си в Лас Вегас, тя се отказа от тази дейност. Причината е, че някои от онези, на които помага, днес са скарани с нея.

Според клюката, когато пристигнала в Ел Ей едно от желанията на естрадната легенда било да се види на корица на американския Плейбой. Кичка започнала да издирва под дърво и камък печен мениджър и импресарио, който да сбъдне мечтата й. Нейни приятели от зад Океана дори твърдят, че певицата си направила домашна фотосесия, която да показва, ако случайно се стигне до преговори. Уви все удряла на камък. Много от близките й е посъветвали, че не и трябва да се явява на корица на еротично издание. Но Будорова била непреклонна изтъквайки факта, че много „зрели“ звезди като Ракел Уелч и Урсула Андрес са се снимали дибидюс за мъжката Библия. По-късно се отказала от тези си мераци и се съсредоточила върху музикалната си кариера.

Кичка си пада по това да прави панаири и да се забърква в шумни скандали. За малко щяла да откаже участието си в Музикална академия по TV7 заради конфликта си с нейния бивш най-добър  приятел Георги Христов. Двамата бяха стигнали до такава омраза, че има заплахи. Друг неин неприятел в шоусредите тя си спечели при предишно участие в риалити. В Байландо тя се изпокара с Йорданка Христова. При участието си на фестивала Бургас и морето пък станаха врагини с Тони Димитрова. Биографичната й книга, в която обвини в изнасилване на купон поета и текстописеца Иля Велчев също стана медийна бомба.

Дори в затвореното общество на Музикална академия тя вече е на нож и то с предполагаемата си приятелка и също доведена от нея на Олимпиадата по изкуствата Петя Буюклиева. Кичка право куме, та в очи се опита да каже на колежката, че има нужда от освежаване на имиджа, ала това бе посрещнато с гняв от гласовитата асеновградчанка. Разговорът им стигна до битовизми, та Петя чак се нарече звезда и призна, че не си мие косата от 15 години, което Кичка гадничко взе на подбив. Бодурова нарече кучка Рут Колева, а със Стенли се поругаха здраво на тема комплекси.

Бодурова  си пада прахосница. Тя  похарчи  голяма част от седмичния си бюджет, за да поръча шампанско за всички в Музикална академия. Дамата от групата на легендите поръча 5 бутилки шампанско и то не какво да е, а  Дом Периньон. Повечето от младите изпълнители  казаха, че  никога  в живота си не са го опитвали, защото е твърде скъпо, а по-старите се усъмниха, че малките ще направят разлика между скъпото питие и обикновено бяло пенливо вино. Коментарите на другите участници обаче не спряха Кичка и с думите: “Може да не сме звезди, но сме баровци” тя зареди бара на академията с пенливата  течност. Кичка продължи с разхищението и плати 2000 лева за една нощ във ВИП апартамента, където  организира женско парти.

През последните години Кичка, която е част от контингента на най-голямата продуцентска фирма у нас – Пайнер като своеобразен предвестник на чалгата с песните си с гръцко звучене от 80-те години, прекарва все повече време в България. Тя дори се сдоби с къща в полите на Витоша, която с удоволствие показва по телевизионни предавания за домакини и в списания за обзавеждане и отчаяни съпруги.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !