Защо викингите са изпилявали зъбите си

В хода на историята хората са променяли телата си по...

В културата съм франзцузин, в живота...

Роже Вадим е френски режисьор от руски произход,...

Александър Петров с голям юбилеен концерт

отпечатай новината

28.10.2013 14:50 | Видян 2473 пъти

Александър Петров с голям юбилеен концерт

На 30 октомври от 19.00 часа в Зала България Александър Петров ще отпразнува своя 60-годишен юбилей със специален концерт под заглавие "Бъди какъвто си!".Емблематичната песен на група Тангра е само един от многобройните хитове, чиито текстове е написал той през изминалите 30 години. Затова в негова чест на сцената ще се качи „цялото кралско войнство“ на българската поп и рок музика и ще зарадва публиката с евъргрийни от всички периоди в кариерата му.

Ще чуем песента „Оставаме" от филма "Оркестър без име", изпълнена от Маргарита Хранова, "Една сълза” на Нели Рангелова и дуетите й с  Георги Христов „Кристален свят“ и „Една любов.”  Веселин Маринов ще представи песните „Любовта, без която не можем” и „Вчера”, а  Тони Чембъра (Монолит)  - „Близо до мен”,  с която Александър Петров печели голямата награда на фестивала „Златният Орфей” 1992 год. Тази част от концерта ще бъде покрепена от  Краси Гюлмезов  и приятели,  сред които е и композитора Кристиян Бояджиев.

На сцената ще се качат и групите Фактор (в оригинален състав) с парчетата "Приятели", „Самотният”, „До последен час” и "Главната улица", Сигнал ("В друго време, в друг свят" и "Съжалявам") и Диана Експрес  също в оригинален състав с „Утре започва от днес“, „Пиано за сам“ и „Заговор в ла мажор“.

Специален акцент в концерта ще бъдат и песните на група Тангра, чиито текстове е написал Александър Петров, сред които - „Богатство“ и „Безсъние“. Всички те ще бъдат изпълнени от група D2  заедно с  Дани Ганчев /Тангра/ към които ще се присъединят Стенли за "Оловният войник", "Бъди какъвто си" и "Жулиета", и Боби Косатката (Der Hunds).

Специален домакин на концерта ще  e радио водещият Тома Спространов. Александър Петров е един от най-ключовите автори в българската поп и рок музика в последните десетилетия. Наричат го "Златното перо" на рокендрола, известен е и като автор на много от химните на Прехода („Последен валс“, "Вдигни очи", "Времето е наше"). Написал е стиховете за близо 1000 песни, на пръсти се броят изпълнителите, които нямат негови строфи в дискографията си. Вълшебните му текстове съчетават философски послания и поетичен стил, с езика на модерния градски живот.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !