Надал е най-големия ми съперник, той...

Световната тенис звезда Новак Джокович иска да играе...

Млада сензация в бокса дари $20М на...

Боксьорът Райън Гарсия дари 20 милиона долара на хората...

Силвена Роу отправя изкусително гурме предизвикателство

отпечатай новината

05.11.2013 14:50 | Видян 1916 пъти

Силвена Роу отправя изкусително гурме предизвикателство

Ако тази есен ви се иска да експериментирате и да научите кулинарните тайни на Ориента, то „Пурпурен цитрус & сладки ухания“, издание на „Ентусиаст”, определено ще ви изкуши. Най-успялата българка в кулинарията Силвена Роу ви кани на вълнуващо пътешествие из историята на Източното Средиземноморие, докато ви разкрива някои от най-добре пазените тайни на кулинарния свят. Тя предлага рецепти за здравословен живот, храна за празнуване и, преди всичко, храна за споделяне – лесна за приготвяне, вкусна и изискана. Книгата  включва ястия с богата традиция, интерпретирани по великолепен съвременен начин от един от най-атрактивните шеф-готвачи, работещи днес във Великобритания. С елементи на пътепис и прекрасните фотографии на Джонатан Лъвкин, „Пурпурен цитрус & сладки ухания” е истинска енциклопедия на храните и кулинарните традиции на Източното Средиземноморие.

Във Великобритания Силвена Роу превръща ориенталската кухня в своя запазена марка. Пътешествията ѝ до източните средиземноморски страни я вдъхновяват да създаде „Пурпурен цитрус & сладки ухания“ – книга, която бързо популяризира кухнята на Ориента на Запад. Самата Роу разкрива, че „пурпурният цитрус“, част от заглавието на книгата, всъщност е сумакът, който има наситен пурпурен цвят и цитрусов вкус. Всяка рецепта в книгата е съпътствана от кратко описание на ястието, което разкрива неговия произход, както и предшестващите го традиции. Съблазнителните снимки, придружаващи рецептите, са чудесен начин за запознаване с източната средиземноморска храна и култура. Истинските ценители на кулинарното изкуство ще бъдат наистина удовлетворени.

Световноизвестната кулинарка превръща изпитаните ориенталски ястия в изискани предложения като агнешки кебап с шамфъстък, карамфил и канела. Тя разкрива практични и необичайни начини за постигане на привлекателна текстура и неустоим вкус на ястията. Рецептите предлагат впечатляващи предястия и екзотични десерти, които ще поставят силен акцент в менюто ви. Цветните съставки като нар и розови листенца придават невероятен вид на храната, техниките са интересни и лесни за изпълнение. За щастие на българските читатели, повечето съставки, включени в рецептите, са лесно достъпни и познати поради близостта ни с ориенталската култура.

Силвена Роу представя собствено тълкуване на традиционни рецепти, следвайки стъпките на османските готвачи, съчетавали сладко и кисело, прясно и сушено, мед и канела, шафран и сумак, вода от ароматна роза и от портокалов цвят. Тук зехтинът, розмаринът и босилекът от Запада се съчетават с екзотични подправки от Изтока за изненадващо лека и разнообразна съвременна кухня. Също толкова важно е храната да бъде здравословна. Почитатели на Силвена Роу са световноизвестни личности като Шер, Мадона и Клаудия Шифър, но и много други заради отношението и изискванията, които кулинарката има към приготвянето на храната. Готвенето за нея е не просто работа, а нещо, което върши с огромно удоволствие. Не случайно по този повод тя споделя: „Моето готвене е моята религия, моята страст.“

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !