Огледало на войната в Темата на NOVA

Това е свят, който не познаваме. Далечно място, където...

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Софиянски отвори вино на четвърт век за внучката

отпечатай новината

19.11.2013 09:45 | Видян 3180 пъти

Софиянски отвори вино на четвърт век за внучката

Червено вино на четвърт век извади от мазето бившият столичен кмет Стефан Софиянски, за да почерпи приятелите за раждането на внучката Мая. Момиченцето се появи на бял свят в неделя сутринта и ощастливи и двете прочути фамилии - и Божкови, и Софиянски. Пазя това вино от 93-та година за специални поводи и сега от сърце го отварям, сподели бившият градоначалник пред „Всеки ден".

За аперитив Софиянски поднесе традиционната напитка - собственото си производство ракия. Още преди 12 на обед в понеделник политикът събра приятели в столичен ресторант близо до апартамента си на ул.„Оборище". След като телефонът му прегрял още от неделята, той събра нетърпеливите авери на щедра софра. Докато развеселената мъжка компания поливаше второто издание на третото поколение във фамилията, бабата Алиса бе плътно до дъщерята Ива и внучката Мая в болницата. С огромно желание пое всички ангажименти по бебето, сподели умилен Софиянски.

Сестрите на Ива - Елена и Димана, също били много щастливи от появата на най-малката жена в семейството и бързали да отидат в клиниката. Оттук нататък младата майка щяла да разчита изцяло на помощта на оправната баба. Алиса ще помага, тя е поела вече сега цялата организация, нали е отгледала три момичета, поне за които аз знам, пошегува се бившият столичен градоначалник. Антон и Ива също били добре организирани и вече са купили количка за Мая. Не питат родителите хич, засмя се Софиянски. Засега нито дядо Васил, нито дядо Стефан са се пресилвали с подаръците и са взели само най-необходимото. Чакайте да ги изпишат, пък тогава ще тръгнат подаръците, обясни щастливият дядо.

Все още лекарите не са казали кога Ива и Мая ще си тръгнат от болницата. Софиянски пък си призна, че няма да тича по магазини и да изпълнява списъци с необходимите за бебето дрешки и аксесоари. „Алиса ще се занимава, аз какво разбирам? И да ми напише някой, няма да се оправя", каза екскметът. Радостта на дядото обаче е огромна. Едната дъщеря роди, втората също, сега остава третата и съм готов, похвали се той.

Снимка: vsekiden.com

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !