Определиха “Съседите” за най-голямото...

“Най-голямото откритие беше малък павилион, на брега...

Ясни са финалистите в конкурса Пролет`24

Известни са финалистите в Конкурса за нова българска...

Най-добрата вечер за годината!

отпечатай новината

11.12.2013 12:30 | Видян 1150 пъти

Най-добрата вечер за годината!

Миналата вечер зала „Арена Армеец” приюти вълшебството на авторската музика на Маестро Енио Мориконе и всички желаещи да се докоснат да гениалното изкуство! Първият концерт на Маестрото мина тържествено и много бляскаво! Екипът на „Ивент Зона” демонстрираха отлична организация и професионализъм, така че и участниците и многохилядната публика да се чувстват уютно и комфортно!

Спектакълът започна точно в 20.30, половин час след предвиденото по настояване на италианския екип, за да могат всички забавени в трафика зрители да заемат спокойно местата си. Световно признатият Теодосий Спасов и брилянтната прима Сузана Ригачи застанаха редом до Маестро Мориконе, съпроводени лично от него до сцената. Музикантите от Оркестъра и Хора на Класик ФМ радио блестяха в изключителния си професионализъм и вдъхновение.

Маестрото беше видимо доволен и удовлетворен и не пропусна да сподели задоволството си от българските артисти и организаторите от "Ивент Зона". Първият концерт на Енио Мориконе в България се проведе под патронажа на Италианското посолство и с любезното съдействие на Италианския културен институт в страната.

Днес точно в 10.30, в Нов български университет ще стартира тържествената церемония по награждаването на Маестро Енио Мориконе с почитната титла „Доктор хонорис кауза” на Нов български университет.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !