Райън Гослинг бил подвластен на...

Райън Гослинг е едно от най-големите имена в Холивуд. Но...

Джони Деп купува средновековен замък...

Холивудската звезда Джони Деп иска да купи средновековен...

Съдят "Уорнър" заради "Хобит"

отпечатай новината

13.12.2013 13:30 | Видян 1694 пъти

Съдят

Кинопродуцентите Боб и Харви Уайнстийн са дали под съд компанията "Уорнър", претендирайки за по-голям дял от приходите от филма "Хобит".

През 1998 г. братя Уайнстийн продават на "Ню Лайн Синема" /подразделение на "Уорнър"/ правата за екранизацията на "Властелинът на пръстените" и "Хобит" на Дж.Р.Р.Толкин. "Хобит" обаче се превръща в кинотрилогия, което двамата Уейнстен очевидно не са предвидили. Съгласно сключения договор Уайнстийн имат право на 5% от приходите от "Хобит". В договора обаче не се споменава нищо за продължения. Боб и Харви взеха 50 млн. от приходите "Неочаквано пътешествие" - първия филм от трилогията. Считайки се обаче за измамени, сега те искат още минимум 75 млн. долара от "Уорнър", научи vsekiden.com.

От "Уорнър" обаче нямат никакво намерение да плащат. "В договора за продажба се казва, че братя Уейнстейн получават 5% от приходите за един филм, заснет по "Хобит". Не виждаме основание за претенциите им върху продълженията на филма", заяви представителят на "Уорнър" Пол Макгуайър.

"Неочаквано пътешествие" излезе на екран през 2012 г. и донесе приходи от над 1 млрд. долара. Премиерата на втората част на "Хобит" - "Пущинакът на дракона Смог", бе на 10 декември в Берлин. В България филмът тръгва по кината от 13 декември.

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !