Миа Халифа мачка котето (ВИДЕО)

Котето си за рекламна муцуна на гащи използва Миа...

Кейт Бланшет идва в Кан с уникален...

The Best Immersive Work Award или наградата за Потапящи...

„Нирвана“ и „Кис“ влязоха в Залата на славата на рокендрола

отпечатай новината

17.12.2013 16:40 | Видян 898 пъти

„Нирвана“ и „Кис“ влязоха в Залата на славата на рокендрола

Нирвана", „Кис", Питър Гейбриъл, „Хол енд Оутс", Кет Стивънс и Линда Ронстад ще се наредят до своите рокендрол в прочутата Зала на славата догодина, съобщи Франс прес, като цитира съобщение на базираната в Кливлънд едноименна фондация. Изборът е направен от над 700 гласували - творци, историци и професионалисти в музикалната индустрия.

„Нирвана" и „Кис" са извоювали лесна победа при гласуването, но въпреки обществената подкрепа две други големи групи не успяват да влязат в прочутата зала - „Йес" и „Дийп Пърпъл", събрали по-малко гласове от номинираните.

Брайън Епстейн - мениджър на „Бийтълс" от 1962 г. до смъртта си през 1967 г., ще получи отличие за цялостен принос към индустрията. Същото се отнася и за мениджъра на „Ролинг Стоунс" Андрю Луг Олдъм, за когото от Залата на славата казват, че тласнал бандата към „световния небосклон и е изковал техния имидж на лоши момчета толкова добре, че се превръща и в тяхна запазена марка, и в тяхно тегло".

Друг отличен е „И стрийт бенд", създадена от Брус Спрингстийн през 1973 г. „Тя спомага за установяване на легендарната репутация на Спрингстийн като един от най-великите изпълнители в историята на рокендрола", уточняват от Залата на славата. Самият певец намери място в залата през 1999 г.

Условието, за да влезеш в нея, е да имаш издаден албум поне 25 години преди годината на отличаването и да е „демонстрирано неоспоримо музикално съвършенство".

Новите членове на Залата ще влязат официално в нея на 10 април 2014 г. на специална церемония в Бруклин, Ню Йорк.

Източник: Вестник ''24 часа''

Снимка: Facebook

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !