Мениджър принуден да разкрие...

Управител на компания за контрол на вредители и...

15 000 пяха с Човека глас, Лили му...

Азис се появи в шлейф, Софка, Галена и синовете му го...

Най-паметните филмови костюми

отпечатай новината

03.01.2014 11:50 | Видян 1447 пъти

Най-паметните филмови костюми

Бялата рокля с голи рамене, която Мерилин Монро носи във филма "Проклетите седем години", оглави класация на най-запомнящите се филмови костюми, съобщи dir.bg. Мерилин Монро носи тази рокля в паметните кадри, когато стои над шахтата на метрото и струя топъл въздух развява полите й. Тя е създадена от Уилям Травила през 1955 г. 
 
На второ и трето място са рубинените обувки на Дорoти от "Магьосникът от Оз" и костюмът на Оливия Нютън-Джон от финала на "Брилянтин".  На четвърто място са банските на Урсула Андрес от сцената, в която излиза от морето от "Д-р Но". Пета е черната рокля от Живанши, която Одри Хепбърн носи в "Закуска в Тифани". 

В челната десетка са също банските на актрисите от сериала "Спасители на плажа", червената рокля с дълбока цепка на Джесика Рабит, червеният кожен костюм на Майкъл Джексън от "Трилър". 

Класацията е направена по поръчка на Британската фондация за сърдечно-съдови заболявания за предстоящата им акция за повишаване на осведомеността за коронарната артериална болест, която причинява най-много смъртни случаи във Великобритания.
 
Източник: Дейли телеграф
 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !