Расист: Цветелина Грахич изригна...

Бившата певица на „Ку-ку бенд“ изрази публично и остро...

Райна шашна феновете си със снимки от...

Певицата Райна наистина не може да се спре на едно...

Папата звъни, пък монахините не си чули телефона

отпечатай новината

06.01.2014 15:00 | Видян 1351 пъти

Папата звъни, пък монахините не си чули телефона

Когато група монахини в Испания небрежно си проверили телефонния секретар, чули последното нещо, което са очаквали. Сред съобщенията имало едно от самия папа Франциск, който искал да ги поздрави за Нова година, научи dnes.bg. „Какво ли може да правят монахините, че не си вдигат телефона?“, казва папата, който се обадил на монахините от приората в Луцена.

Записът от съобщението беше излъчен по испанското радио. „Обажда се папа Франциск. Исках да ви поздравя за Нова година. Ще опитам да се свържа с вас по-късно. Бог да ви благослови“, допълва Светият отец.

Ръководителката на приората сестра Адриана и останалите четири монахини не чули телефона, защото по това време са били на обедна молитва. Сестра Адриана обяснила, че папата бил стар приятел на някои от монахините там, които – също като него, са от Аржентина.

„Когато чух съобщението, буквално исках да умра. Казахме си, че сме си изпълнявали задълженията. Никога не сме си мислили, че папата ще се сети за нас“, допълва сестра Адриана. Все пак по-късно папата се обадил отново и в крайна сметка успял да се чуе с монахините кармелитки от Луцена.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !